Antena 3 CNN Externe Noi incidente în Afganistan: Doi militari francezi au murit, în urma unor confruntări

Noi incidente în Afganistan: Doi militari francezi au murit, în urma unor confruntări

Noi incidente în Afganistan: Doi militari francezi au murit, în urma unor confruntări
Sursa foto: Foto: article.wn.com
07 Aug 2011   •   19:29

Doi militari francezi au murit şi alţi cinci au fost grav răniţi, duminică, în urma unor confruntări cu insurgenţii în valea Tagab din Afganistan, informează Mediafax.

 
În urmă cu două zile, circa 31 de membri ai forţelor speciale americane au murit în urma prăbuşirii unui elicopter NATO în Afganistan. Aparatul de zbor a fost doborât de talibani, potrivit AFP.
 
Cei doi soldaţi francezi sunt legionari din cadrul celui de-al Doilea Regiment străin de paraşutişti din Calvi, Corsica. Decesul lor ridică la 72 numărul militarilor francezi morţi în Afganistan de la începutul conflictului în 2001.
 
"Preşedintele republicii a aflat, cu mare tristeţe, despre decesul, în această dimineaţă, a doi legionari din Afganistan care, în timp ce participau la percheziţionarea unei poziţii fortificate afgane din valea Tagab, au fost atacaţi de insurgenţi", potrivit comunicatului emis de Palatul Elysee.
 
"La o zi după pierderea elicopterului american şi după aceste decese franceze, şeful statului exprimă din nou hotărârea Franţei de a continua să depună eforturi în cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate, pentru a restabili pacea şi stabilitatea în această ţară şi pentru a contribui la dezvoltarea sa", adaugă preşedinţia.
 
Incidentul de vineri a înregistrat cele mai importante pierderi într-un singur eveniment în Afganistan, de la începutul intervenţiei străine în 2001. 

×
Subiecte în articol: Afganistan NATO ucisi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close