Antena 3 CNN Externe Noi resturi de rachetă au căzut în Republica Moldova, în apropierea României. Purtător de cuvânt guvernamental: "Radarele nu au detectat nimic!"

Noi resturi de rachetă au căzut în Republica Moldova, în apropierea României. Purtător de cuvânt guvernamental: "Radarele nu au detectat nimic!"

Noi fragmente de rachetă rusească au fost descoperite în Republica Moldova. Resturile au fost semnalate de un localnic pe un câmp, în regiunea transnistreană. Acesta a observat două obiecte metalice, cilindrice.

de Laura Rînja    |    28 Sep 2023   •   13:08

"Fragmente de rachetă au fost găsite în două localități: la Chiţcani, în regiunea transnistreană, şi la Fîrlădeni, raionul Căuşeni din Republica Moldova. Aceste resturi au fost găsite miercuri seară.

Se presupune că ar proveni din rachetele cu care Rusia a bombardat regiunea ucraineană Odesa în noaptea de luni spre marți. Ministerul de Interne din Republica Moldova a anunțat că la faţa locului s-au deplasat polițiști şi geniști. Sunt implicați şi cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citește și: Alertă la granița României: o rachetă rusească S-300 a căzut în grădina unui sătean din Chițcani. Încărcătura explozivă s-a înfipt în pământ

Zona a fost delimitată şi nu au acces acolo decât reprezentanții autorităților. Potrivit localnicilor, racheta de la Căuşeni ar fi căzut încă de luni, într-un lac.

Reprezentanți din Rusia, Transnistria și Republica Moldova încearcă să determine proveniența și traiectoria rachetei

În urmă cu câteva zile, un incident similar a fost raportat în satul transnistrean Chiţcani, când focosul unei rachete S-300 a căzut în grădina unui localnic, fără a exploda. De altfel, resturile semnalate acum la Chițcani, pe câmp, par să provină din aceeași rachetă.

Este interesant că, în legătură cu aceste incidente, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Chișinău a spus că radarele autorităților din Republica Moldova nu au semnalat nicio rachetă.

La această oră are loc ședința Comisiei unificate de control, formată din reprezentați ai Republicii Moldova, ai regiunii transnistrene şi ai Rusiei, care încearcă să determine traiectoria şi proveniența rachetei", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Laura Rânja.

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close