Antena 3 CNN Externe Noi violenţe în Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi într-o explozie produsă la un sediu al forţelor de securitate

Noi violenţe în Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi într-o explozie produsă la un sediu al forţelor de securitate

Noi violenţe în Egipt: Cel puţin un mort şi 24 de răniţi într-o explozie produsă la un sediu al forţelor de securitate
de M.T.    |    24 Iul 2013   •   10:00

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte 24 au fost rănite într-o explozie produsă în noaptea de marţi spre miercuri în faţa sediului forţelor de securitate din oraşul Mansoura, aflat în Delta Nilului, departamentul Daqahliya, informează Agerpres.

Potrivit AP, sediul forţelor de securitate din Mansoura a fost atacat cu o bombă artizanală, aruncată de persoane necunoscute.

„Persoana ucisă este un recrut în poliţie, în timp ce 22 de reprezentanţi ai forţelor de securitate şi doi civili au fost răniţi”, a declarat generalul de brigadă Saeed Emara, şeful Departamentului de urmărire penală din Daqahliya.

Incidentul este ultimul dintr-o serie mai lungă, începută în urma înlăturării de la putere a preşedintelui islamist Mohamed Morsi de către armată.

Tragedia din Mansoura survine la câteva zile după ce patru simpatizante ale preşedintelui Mohamed Morsi au fost împuşcate în timpul unei manifestaţii în care s-a cerut reinstalarea în funcţie a preşedintelui îndepărtat de la putere.

Partidul Libertate şi Justiţie (FJP), aripa politică a mişcării Fraţii Musulmani, din rândurile căreia provine şi Mohamad Morsi, s-a grăbit să condamne atacul, în încercarea de a evita acuzaţiile că se află în spatele escaladării tensiunilor din ultima vreme.

„În numele FJP, condamn explozia de la departamentul de securitate Daqahliya şi toate formele de violenţă”, a scris Essam al-Erian, vicepreşedintele formaţiunii, într-o declaraţie postată pe pagina sa oficială de Facebook, imediat după explozie.

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close