Antena 3 CNN Externe Noua doctrină militară a Ucrainei a fost promulgată. Vezi ce scenarii conţine

Noua doctrină militară a Ucrainei a fost promulgată. Vezi ce scenarii conţine

Noua doctrină militară a Ucrainei a fost promulgată. Vezi ce scenarii conţine
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de S.T.    |    25 Sep 2015   •   12:20

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a promulgat joi noua doctrină militară a Ucrainei, care desemnează Rusia ca agresor, relatează Radio Free Europe-Radio Liberty (RFE-RL) în pagina electronică.
   
Kievul şi Occidentul acuză Moscova că-i susţine în mod direct pe separatiştii proruşi în estul Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte.
   
Ucrainenii şi occidentalii îi acuză pe ruşi că au trimis trupe şi armament pentru a alimenta conflictul în care au fost ucise aproximativ 8.000 de persoane, în estul Ucrainei, începând din aprilie 2014, la o lună după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea. Ruşii neagă aceste acuzaţii.
   
"Doctrina conţine scenarii care pot pune în pericol securitatea militară a Ucrainei. Principalul scenariu este o agresiune armată la scară mare din partea Rusiei împotriva Ucrainei care să urmărească obiective politico-militare decisive", subliniază preşedinţia ucraineană într-un comunicat postat pe site.

Rusia a introdus, la rândul ei, în decembrie 2014, o nouă doctrină militară - care desemnează "expansiunea NATO" drept un risc extern major.

×
Subiecte în articol: Rusia Petro Porosenko Ucraina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close