Antena 3 CNN Externe Noul procuror general al Egiptului a fost numit în funcţie

Noul procuror general al Egiptului a fost numit în funcţie

Noul procuror general al Egiptului a fost numit în funcţie
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Iul 2013   •   21:16

Un nou procuror general a fost numit miercuri în Egipt, în locul lui Abdel Meguid Mahmoud, care şi-a exprimat intenţia de a demisiona din cauza unor posibile conflicte de interes, a anunţat o sursă din domeniul justiţiei, citată de AFP.
  
"Consiliul Suprem al Magistraturii a decis să aprobe numirea în funcţie a lui Hicham Barakat", informează această sursă, menţionând că Mahmoud a demisionat marţi.
  
Personalitate controversată, Abdel Meguid Mahmoud a fost numit în acest post în perioada conducerii lui Hosni Mubarak, înainte de a fi demis în 2012 de către fostul preşedinte Mohamed Morsi.
   
Revenit în funcţie săptămâna trecută, el s-a exprimat dorinţa de a demisiona, invocând posibile conflicte de interes în viitoarele sale activităţi.
   
"Mă simt inconfortabil în legătură cu măsurile pe care va trebui să le iau, care-i implică pe cei care m-au demis" în 2012, a declarat Mahmoud.
   
Demiterea de Mahmoud în noiembrie 2012 printr-un decret şi numirea lui Talaat Abdallah, acuzat că ar susţine mişcarea Fraţilor Musumani, a intensificat lupta dintre preşedintele islamist şi sistemul judiciar.
  


×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close