Antena 3 CNN Externe Novak Djokovic a părăsit Australia. Visul de a câștiga cel de al 21-lea trofeu de Grand Slam s-a spulberat

Novak Djokovic a părăsit Australia. Visul de a câștiga cel de al 21-lea trofeu de Grand Slam s-a spulberat

Novak Djokovic a părăsit Australia. La fel, a rămas în urmă și visul lui de a câștiga al 21-lea trofeu de Grand Slam.

Novak Djokovic a părăsit Australia. Visul de a câștiga cel de al 21-lea trofeu de Grand Slam s-a spulberat
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Ian 2022   •   15:55

Numărul 1 mondial în tenis a pierdut lupta cu autoritățile australiene. Viza sa a fost anulată, iar acesta a fost nevoit să părăsească țara.

Sportivul a fost fotografiat pe aeroportul din Melbourne, inainte să se îmbarce în avionul spre Dubai, urmând să urce de acolo la bordul altei aeronave cu destinația Europa.

Sârbul se afla lângă ceea ce părea a fi ofițeri de poliție federală australiană. Aceștia în supravegheau în timp ce își aștepta îmbarcarea, într-un lounge.

În Serbia, liderul mondial este așteptat ca un erou. Președintele țării s-a dovedit un aprig susținător al sportivului, criticând decizia autorităților australiene.

În plus, Djokovici riscă o interdicție de intrare pe trei ani în statul de la Antipozi și este nevoit să plătească și cheltuielile de judecată.

Reacția ATP după verdictul judecătorilor

Asociaţia jucătorilor profesionişti a transmis un comunicat cu privire la toată această situație, menționând că sentinţa ”marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund deplorabile”.

ATP afirmă că ”deciziile autorităţilor judiciare privind sănătatea publică trebuie respectate” şi precizează că „absenţa lui Djokovic de la Australian Open este o înfrângere pentru joc. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem pe teren curând. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”.

×
Subiecte în articol: expulzare Australia
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close