Antena 3 CNN Externe "Nu îl vom uita niciodată!" | Prima declarație a lui Vladimir Putin despre moartea lui Evgheni Prigojin

"Nu îl vom uita niciodată!" | Prima declarație a lui Vladimir Putin despre moartea lui Evgheni Prigojin

Președintele Vladimir Putin a făcut prima declarație în legătură cu moartea liderului Wagner, Evgheni Prigojin, în urma prăbușirii unui avion privat, miercuri seară, în Rusia.

"Nu îl vom uita niciodată!" | Prima declarație a lui Vladimir Putin despre moartea lui Evgheni Prigojin
Sursa foto: hepta / X(Twitter)Gerashchenko_en
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   19:11

Potrivit surselor ruse, liderul de la Kremlin și-a exprimat condoleanțele față de familiile victimelor incidentului aviatic din regiunea Țver.

Wagner a avut o contribuție semnificativă la lupta împotriva nazismului în Ucraina, care nu va fi uitată niciodată, a spus președintele rus.

"Îl cunosc pe Prigojin de mult timp, de la începutul anilor '90. A fost un om cu un destin complex. (Uneori) a făcut greșeli, alteori a obținut rezultatele pe care le dorea - pentru el însuși, și ca răspuns la solicitările mele, pentru o cauză comună.

A fost o persoană talentată. A lucrat în țara noastră, dar și în străinătate, în Africa. A lucrat cu petrol, gaze, cu metale prețioase", a continuat Putin.

Publicația Politico scrie că liderul de la Kremlin a făcut aceste comentarii joi, în timpul unei întâlniri cu Denis Pușilin, șeful administrației numite de Moscova în regiunea ucraineană Donețk, anexată ilegal de Rusia anul trecut.

"Șeful Comitetului de Investigații al Rusiei mi-a raportat acest lucru (incidentul aviatic, n.r.), așa cum este corect. Ei au lansat o anchetă cu privire la acest incident și aceasta va fi efectuată până la capăt și se va ajunge la o concluzie. Să vedem ce spun anchetatorii", a conchis președintele rus.

Citește și: "Toată lumea știe!" | Volodimir Zelenski, reacție după moartea lui Evgheni Prigojin

Generalul Cristian Barbu: "Trebuie să așteptăm analizele oficiale"

Cu câteva ore înainte de declarația lui Vladimir Putin, generalul (r) Cristian Barbu a arătat, la Antena 3 CNN, că orice declarație a liderului rus va da naștere la interpretări.

"Indiferent cum ar spune Putin în acest moment ceva despre Prigojin, ar putea să intre pe o altă direcție decât cea pe care și-o dorește: fie ar fi asociat cu prăbușirea avionului, fie cu situația cealaltă, în care a fost doar o înscenare, iar (Putin) ar fi la mijlocul acestui plan bine pus la punct, detaliat, care să-l facă scăpat și să-l scoată, cumva, din istorie pe Prigojin, viu fiind, în continuare", a declarat Barbu.

Cadavrul lui Prigojin a fost identificat oficial, joi, de un comandant Wagner, pe baza "lipsei degetului" de la o mână, conform relatărilor din presa rusă.

Analistul militar Radu Tudor: "Vom mai vedea astfel de execuții"

Analistul militar Radu Tudor a arătat, la Antena 3 CNN, că sfârșitul violent al șefului grupării de mercenari este un mesaj pentru elitele din Rusia, dar și pentru rușii de rând.

"Kremlinul are tot interesul să se transmită această informație cu prioritate, să existe o amprentă de spaimă, de teroare care vine din partea lui Vladimir Putin pentru orice persoană care ar îndrăzni să i se opună, oricât de apropiată i-ar fi aceasta.

Moartea lui Prigojin și identificarea cadavrului, confirmarea faptului că despre el este vorba, este o lecție stalinistă pe care Vladimir Putin o de întregii societăți ruse în momentul de față.

Sunt convins că există o emoție extrem de puternică, dar și un val de spaimă și de teroare pe care rușii îl resimt atunci când se gândesc la Vladimir Putin. Vom mai vedea astfel de execuții.

Ele constituie un element ritualic în orice dictatură: 'cine îndrăznește să nu fie de acord cu mine sfârșește așa cum a făcut-o Evgheni Prigogin'", a spus Radu Tudor.

Foto: președintele rus (stânga) și oameni ducând, aparent, pe o targă un cadavru recuperat de la locul prăbușirii avionului în care se afla Evgheni Prigojin (dreapta)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Evgheni Prigojin
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close