Antena 3 CNN Externe Nu ţi-ai imaginat vreodată cât de periculos este acest lucru din casa ta. Te poţi îmbolnăvi grav

Nu ţi-ai imaginat vreodată cât de periculos este acest lucru din casa ta. Te poţi îmbolnăvi grav

Nu ţi-ai imaginat vreodată cât de periculos este acest lucru din casa ta. Te poţi îmbolnăvi grav
de O.P.    |    05 Apr 2013   •   09:37

Atunci când vremea este ploioasă, sau când este prea frig afară, cei mai mulţi oameni îşi întind rufele proaspăt spălate în casă. O echipă de cercetători scoţieni a publicat rezultatele unui studiu care ar trebui să ne pună pe gânduri: rufele puse la uscat în casă cresc umiditatea în locuinţă cu o treime, dar asta nu este tot, tot ele sunt responsabile pentru boli precum astmul, rinita alergică sau alte tipuri de alergii.

Oamenii de ştiinţă de la Mackintosh Environmental Architecture Research Unit au descoperit în 87% din casele în care a fost realizat acest experiment că riscul apariţiei mucegaiului şi a acarienilor de praf crescuse semnificativ, cu un procent de 75%.

Rosalie Menton, conducătoarea acestui studiu, a concluzionat: "Ar trebui să vă gândiţi că atunci când puneţi hainele la uscat acestea emană în aer aproximativ 2 litri de apă, ceea ce ridică foarte mult gradul de umiditate din încăpere".

Specialiştii recomandă ca locuinţele să fie dotate cu spaţii speciale pentru întinderea rufelor, care să fie ventilare în permanenţă.







×
Subiecte în articol: rufe
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close