Antena 3 CNN Externe NY Post: Putin vrea să refacă Imperiul Rus, în graniţele sale din 1910. "Moldova este desertul"

NY Post: Putin vrea să refacă Imperiul Rus, în graniţele sale din 1910. "Moldova este desertul"

NY Post: Putin vrea să refacă Imperiul Rus, în graniţele sale din 1910. "Moldova este desertul"
05 Mai 2014   •   15:58

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, are de gând să refacă imperiul rus prin "sânge şi fier", iar Republica Moldova a fost lăsată ca "desert”, felul principal de la masa expansionistă fiind Ucraina.
Concluzia a fost exprimată în cadrul unei analize publicate de New York Post.

În opinia editorialistului, liderul de la Kremlin este convins că are dreptul să revendice teritoriul Ucrainei, dar şi alte regiuni, care se întind de la Varşovia până la Bişkek, pe care le vede drept părţi integrante ale imperiului rus de odinioară, care au fost furate de-a lungul istoriei şi care trebuie să revină sub autoritatea proprietarului de drept: Moscova.

"Putin are o doctrină care îi conferă dreptul de a interveni acolo unde etnicii ruşi sau  vorbitorii de limba rusă se simt ameninţaţi".

Potrivit autorului acestei analize, liderul de la Kremlin nu se va opri la "înghiţirea" Ucrainei şi are în vizor o suprafaţă largă de teritorii din vecinătate, cum ar fi ţările baltice sau Polonia, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Uzbekistan, Kazahstan şi Turkmenistan.

În cele din urmă, Putin va dori să conecteze teritoriul ucrainean la enclava separatistă prorusă din regiunea transnistreană.
"Ucraina este meniul principal, iar Moldova este desertul", explică editorialistul.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close