Antena 3 CNN Externe O echipă FMI începe marţi o vizită în Ucraina, în vederea discutării unui plan de ajutorare

O echipă FMI începe marţi o vizită în Ucraina, în vederea discutării unui plan de ajutorare

O echipă FMI începe marţi o vizită în Ucraina, în vederea discutării unui plan de ajutorare
Sursa foto: Foto: ikemoneyexchange.com
de S.T.    |    03 Mar 2014   •   21:28

O echipă de la Fondul Monetar Internaţional urmează să sosească marţi în Ucraina pentru a discuta despre un plan de ajutorare cu noile autorităţi, care au cerut asistenţă financiară, a anunţat Fondul luni, relatează AFP.

Misiunea, care urmează să rămână în ţară până la 14 martie, "va evalua situaţia economică actuală" şi "va discuta reforme care ar putea servi ca bază pentru un program" de ajutorare, a anunţat FMI într-un comunicat.

Imediat ce a fost instalat la putere, noul premier ucrainean a cerut, joi, ajutorul FMI, afirmând că visteria statului este "goală".

În urma unor presiuni exercitate de către membri ai comunităţii internaţionale asupra sa, FMI s-a declarat "pregătit să răspundă" solicitării şi a anunţat trimiterea unei misiuni pe teren, cu scopul de a trasa conturul unui acord cu autorităţile.

Noua putere de la Kiev a anunţat iniţial că are nevoie de 35 de miliarde de dolari, pentru următorii doi ani, după care a afirmat că aşteaptă 15 miliarde de dolari numai în acest an, de la FMI.

Citeşte şi:

ULTIMATUMUL care dă fiori reci Europei: "Să se predea, altfel vor fi luaţi cu asalt". Flota rusă NEAGĂ informaţia


×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close