Antena 3 CNN Externe O fetiţă româncă de 10 ani a furat bijuterii de 50.000 de euro, în Franţa

O fetiţă româncă de 10 ani a furat bijuterii de 50.000 de euro, în Franţa

O fetiţă româncă de 10 ani a furat bijuterii de 50.000 de euro, în Franţa
Sursa foto: Foto: northerncash.com
de M.Z.    |    19 Ian 2012   •   13:29

O fetiţă româncă în vârstă de zece ani a fost reţinută de jandarmi, în vestul Franţei, după ce a furat bijuterii în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Ulterior, fetiţa a fugit din căminul în care a fost plasată, scrie Le Courrier de l'Ouest, în ediţia electronică, potrivit Mediafax.

Ancheta începută de poliţie şi jandarmerie a arătat că românca ar fi implicată în alte opt furturi similare, comise tot în Franţa, cu două zile înainte de a fi prinsă.

Comandantul poliţiei franceze a declarat că străinii sunt implicaţi în 20% din infracţiunile comise în Franţa, în timp ce Guvernul tocmai a atribuit creşterea numărului de furturi "raidurilor" infractorilor veniţi din Europa de Est.

Ministrul de Interne Claude Guéant a criticat, în octombrie anul trecut, "infracţiunile comise de români", în special copii. Anterior, el a lansat o vastă ofensivă împotriva "delincvenţei româneşti" la Paris, afirmând că 10% dintre persoanele care ajung în tribunalele pariziene sunt de naţionalitate română şi că jumătate dintre românii arestaţi sunt minori.





×
Subiecte în articol: bijuterii fura fetita România Franta camin
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close