Antena 3 Externe O fostă primăriță într-un oraș important este acum șofer pe mașina de gunoi

O fostă primăriță într-un oraș important este acum șofer pe mașina de gunoi

de Gabriel Dano    |    12 Mai 2021   •   23:48
O fostă primăriță într-un oraș important este acum șofer pe mașina de gunoi Twitter/ Ann-Sofie Hermansson

Fosta primărița a orașului Goteborg din Suedia Ann-Sofie Hermansson lucrează acum ca șofer pe mașina de gunoi la compania municipală. Au trecut doi ani de când a pierdut alegerile pentru un nou mandat și a ieșit total din politică.

Chiar dacă în urmă cu doar 3 ani conducea al doilea oraș ca mărime al țării sale, acum conduce un camion care colectează gunoiul și nu vede nimic rău în asta.

„Oamenii mă întreabă uneori ce naiba fac aici, dar aceasta este o soluție bună pentru mine. În plus, trebuie să plătesc chiria.”, spune Ann-Sofie, care are 56 de ani, potrivit Libertatea.

Alți colegi de-ai săi s-au orientat mult mai bine - unii au părăsit cariera politică pentru activități de relații publice bine plătite sau pentru a oferi consultanță unor mari companii.

Este cazul fostului prim-ministru suedez Fredrik Reinfeldt sau al fostului ministru de finanțe Andres Borg, duetul care a condus țara din 2006 până în 2014, care au ales un post mai canonic pentru un fost politician, acela de consultanți pentru băncile americane.

„Astfel de locuri de muncă nu erau pentru mine.”, spune fosta primăriță. Ea însă este obișnuită cu munca. A plecat de acasă la 19 ani și a lucrat ca metalurgist la Volvo. Tot acolo Hermansson și-a început cariera politică, mai întâi ca sindicalist, apoi ca exponent al social-democraților, cu funcții și în Parlamentul UE. E un politician cunoscut acasă și în străinătate, potrivit sursei citate.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close