Antena 3 CNN Externe O furtună de zăpadă devastatoare ar putea cuprinde, marţi, o treime din teritoriul SUA

O furtună de zăpadă devastatoare ar putea cuprinde, marţi, o treime din teritoriul SUA

O furtună de zăpadă devastatoare ar putea cuprinde, marţi, o treime din teritoriul SUA
Sursa foto: Foto: hurriyetdailynews.com
01 Feb 2011   •   14:50

O furtună de zăpadă calificată drept "monstruoasă" ar putea cuprinde, astăzi, o treime din teritoriul Statelor Unite. Viscolul şi ninsorile vor ajunge şi în statele de pe litoralul Atlanticului, care abia au ieşit dintr-o altă furtună de iarnă.

Locuitorii unui orăşel din Massachusetts au putut să-şi dea seama de violenţa furtunii după ce copertina unei benzinării s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Mulţi clienţi s-au speriat şi au plecat, dar alţii încercau în continuare să ia benzină. Nu ştiu ce era în mintea lor. Le-am spus că nu era deloc o idee bună.

Deocamdată, în locul în care s-a produs incidentul, vremea s-a înseninat, dar în Vestul Mijlociu se face deja simţită noua furtună de zăpadă, de o amploare neobişnuită. Meteorologii prevăd temperaturi de până la minus 18 grade Celsius, viscol puternic şi ninsori abundente. Stratul de zăpadă ar putea depăşi, pe alocuri, chiar şi doi metri.

În oraşele aflate în calea furtunii, oamenii au luat cu asalt magazinele, ca să-şi facă provizii.

Nu mai avem sare, ştiţi, împotriva îngheţului. Nu mai avem nici generatoare electrice. S-au terminat şi lopeţile de zăpadă şi, în general, cam tot ce are legătură cu iarna.

Autorităţile îi îndeamnă pe oameni să rămână acasă şi să verifice dacă vecinii lor mai în vârstă sunt pregătiţi să înfrunte viscolul. Numeroase şcoli şi oficii administrative sunt închise iar companiile aeriene şi-au prevenit clienţii să se aştepte la întârzieri şi zboruri anulate.

 


×
Subiecte în articol: furtuna zapada SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close