Antena 3 CNN Externe O jurnalistă a demisionat în direct, din cauza situaţiei din Ucraina

O jurnalistă a demisionat în direct, din cauza situaţiei din Ucraina

O jurnalistă a demisionat în direct, din cauza situaţiei din Ucraina
de M.T.    |    06 Mar 2014   •   08:32

Liz Wahl, o prezentatoare a postului de televiziune Russia Today, finanţat Moscova, şi-a dat demisia în direct din cauza războiului rece dintre Rusia şi Ucraina.

Femeia şi-a argumentat decizia spunând că nu poate munci pentru o televiziune plătită de Rusia pentru a muşamaliza acţiunile liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Jurnalista a precizat că este afectată personal de intervenţia militară a Rusiei întrucât este nepoata unor imigranţi care au fugit din Ungaria în perioada sovietică.
 
„Ca jurnalistă a acestei televiziuni mă confrunt cu multe provocări etice şi morale în special pe plan personal pentru că bunicii mei au venit aici (în SUA - n.r.) ca refugiaţi în timpul revoluţiei din Ungaria, ironic, ca să scape de forţele sovietice”, a spus Liz Wahl.

„Partenerul meu este doctor la o bază militară unde vede, în fiecare zi, victimele ce plătesc preţul suprem pentru această ţară. De aceea, nu pot face parte dintr-o televiziune finanţată de guvernul rus, care muşamalizează acţiunile lui Putin. Sunt mândră că sunt americancă şi cred în diseminarea adevărului, tocmai din acest motiv, după această transmisiune, îmi voi da demisia”, a încheiat prezentatoarea.

Postul de televiziune Russia Today a catalogat gestul jurnalistei drept o metodă de promovare de sine şi i-a urat succes.

×
Subiecte în articol: russia today Ucraina Rusia Crimeea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close