Antena 3 CNN Externe O nouă BULA IMOBILIARĂ? Guvernul chinez, îngrijorat de repetarea greşelii americane

O nouă BULA IMOBILIARĂ? Guvernul chinez, îngrijorat de repetarea greşelii americane

O nouă BULA IMOBILIARĂ? Guvernul chinez, îngrijorat de repetarea greşelii americane
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
10 Aug 2013   •   16:37
Multe provincii chineze au construit cartiere şi chiar oraşe întregi care sunt practic goale, din cauza lipsei de planificare' şi a boom-ului imobiliar, a declarat responsabilul cu urbanismul al guvernului, Qiao Runling, agenţiei Xinhua, conform Agerpres.
 
Potrivit lui Qiao Runling, director adjunct la Centrul de Dezvoltare Urbană a Chinei, 'aproape fiecare localitate de mărime medie sau mare are planuri pentru a ridica noi clădiri' în afara oraşului, mizând pe urbanizarea rapidă pentru a stimula creşterea economică. 
 
În multe cazuri, noile oraşe construite depăşesc planurile promovate de primărie şi de multe ori sunt complet goale, a subliniat el. Responsabilul chinez, care a participat la un forum privind dezvoltarea urbană desfăşurat în provincia orientală Jiangxi, a avertizat că ţara are în prezent 'un exces de ofertă de oraşe'. 
 
Există un caz devenit faimos, cazul Kangbashi, un oraş din nord-estul Chinei situat în Mongolia Interioară conceput să ofere locuinţe la 1,5 milioane de persoane. Dar proiectul nu a atras decât câteva zeci de mii de cumpărători, deşi este prevăzut cu parcuri uriaşe, teatre, muzee şi o piaţă imensă, cu nimic mai prejos decât celebra piaţa Tiananmen din Beijing.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close