O pasiune devenită tradiţie. Secretele celui mai popular whiskey american din lume

de D.D.    |    16 Noi 2012   •   10:08
O pasiune devenită tradiţie. Secretele celui mai popular whiskey american din lume Galerie foto (4) Foto: www.jackdaniels.com
Jack Daniel`s este cel mai bine vândut whiskey tradiţional american din lume, fiind fabricat în orăşelul Lynchburg din statul Tennesse încă din anul 1866, când „Jack“ Newton Daniel (1850-1911) a fondat distileria.

În anul 1866, distileria „Jack Daniel's“ a devenit oficial fiind prima distilerie înregistrată din SUA.

Jack Daniel a amplasat distileria orientându-se după existenţa izvorului din apropiere, care avea o apă bogată în carbonat de calciu şi un conţinut redus de fier, perfect pentru producerea băuturii alcoolice.

În anul 1907, „Jack” Newton Daniel i-a cedat distileria nepotului său Lem Motlow, din motive de sănătate.

În prezent distileria se află pe locul unde a fost înfiinţată - „Hollow“ în Lynchburg şi aparţine corporaţiei „Brown-Forman”.Modul de producere şi depozitare

Apa este filtrată cu ajutorul cărbunilor de lemn. Procesul a fost inventat şi patentat pe numele lui Daniel. Această tehnologie de producţie face ca whiskey-ul să aibă un gust specific apreciat de consumatori.

Depozitarea băuturii se face timp de cel puţin 4 ani în butoaie de lemn de stejar american (Quercus alba) după care este îmbuteliată în sticle.Sortimente:

Cel mai cunoscut sortiment este „Black Label” (Jack Daniel’s Old No.7), îmbuteliat în sticle de 0,7 l sau 1,0 litru.

„Green Label” - un whiskey de 4 ani cu 40% procent de alcool

„Single Barrel” sunt îmbuteliate în sticle speciale. Fiecare sticlă poartă o semnătură de mână, are procentajul de alcool între 45% și 47%.

„Gentleman Jack” este singurul sortiment care este depozitat de două ori în butoaie, este „de două ori sfinţit”, având procentajul de alcool 40%.Parteneri
x close