Antena 3 CNN Externe O replică exactă a mormântului lui Tutankhamon, inaugurată în Valea Regilor din Egipt

O replică exactă a mormântului lui Tutankhamon, inaugurată în Valea Regilor din Egipt

O replică exactă a mormântului lui Tutankhamon, inaugurată în Valea Regilor din Egipt
Sursa foto: Foto: www.egyking.info
01 Mai 2014   •   11:03

O replică exactă a mormântului lui Tutankhamon a fost inaugurată în Valea Regilor din Egipt. A fost creată după ce egiptenii au închis lăcaşul original, pentru a nu se deteriora şi mai mult din cauza turiştilor. Replica este succesul unui proiect comun între Egipt şi Uniunea Europeană.

Replica mormântului faraonului Tutankhamon se află în Valea Regilor, în apropiere de casa britanicului Howard Carter, cel care a descoperit locul de veci al celui mai tânăr faraon din istorie.

Din acest motiv, mormântul a fost închis, însă pentru a păstra vie moştenirea şi fascinaţia pentru cultul acestui faraon egiptenii au făcut un proiect comun cu Uniunea Europeană prin care au creat această replică.

Replica a fost realizată de un atelier din Madrid, care, cu ajutorul imagisticii 3D, a reprodus chiar şi cel mai mic detaliu al originalului.

Regele Tutankhamon a decedat cu mai bine de o mie de ani înaintea erei noastre, însă mormântul său a fost descoperit abia în 1922. Cauza exactă a decesului său este unul dintre cele mai intense disputate mistere ale istoriei.


×
Subiecte în articol: Egipt
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close