Antena 3 CNN Externe Obama l-a sunat pe Netanyahu imediat după semnarea acordului cu Iranul

Obama l-a sunat pe Netanyahu imediat după semnarea acordului cu Iranul

Obama l-a sunat pe Netanyahu imediat după semnarea acordului cu Iranul
25 Noi 2013   •   12:22

Preşedintele american, Barack Obama, l-a sunat ieri pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, asigurându-l că în cel mai scurt timp se vor purta consultări pe marginea recentului acord nuclear semnat cu Iran.

Casa Albă a anunţat că Obama i-a telefonat lui Netanyahu de la bordul aeronavei Air Force One, în timpul unei călătorii spre Seatlle, acolo unde preşedintele american a participat la un eveniment caritabil.

Premierul israelian, care semnala "insuficienţa unui asemenea acord" cu câteva săptămâni înainte de parafare, a declarat în faţa Cabinetului său că înţelegerea dintre liderii 5+1 şi Iran reprezintă "o greşeală istorică".

În convorbirea telefonică, atât Obama, cât şi Netanyahu, au reiterat angajamentul ambelor părţi de a împiedica Iranul să producă arme nucleare.

"Preşedintele Barack Obama a subliniat că Statele Unite vor rămâne ferme în ceea ce priveşte angajamentul cu Israel, care are motive întemeiate să rămână sceptic faţă de intenţiile Iranului", se arată în comunicatul de presă al Casei Albe.

×
Subiecte în articol: Benjamin Netanyahu SUA
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close