Antena 3 CNN Externe Oficial american, după întâlnirea Trump-Putin: „Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei”

Oficial american, după întâlnirea Trump-Putin: „Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei”

Oficial american, după întâlnirea Trump-Putin: „Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei”
Sursa foto: Foto captura Antena 3
07 Iul 2017   •   21:36

Pentru prima lor întâlnire, Donald Trump şi Vladimir Putin s-au înţeles bine şi a fost o "alchimie pozitivă" între ei, a afirmat vineri secretarul de stat american, Rex Tillerson, potrivit AFP și Agerpres.

"Întâlnirea a fost foarte constructivă, legătura dintre cei doi lideri s-a făcut foarte repede", a declarat presei Rex Tillerson, în marja summitului G20 de la Hamburg (Germania). 

"Există foarte clar o alchimie pozitivă între ei", a adăugat el, comentând prima întâlnire a celor doi şefi de stat la care a fost prezent. 

AICI IMAGINI DE LA ÎNTÂLNIREA CELOR DOI LIDERI MONDIALI

Întrevederea a durat aproape două ore şi 15 minute, a precizat şeful diplomaţiei de la Washington. 

"Au fost atâtea subiecte pe masă (...) Aproape toate au fost abordate (...) Nici unul, nici celălalt nu doreau să pună capăt" reuniunii, a subliniat demnitarul american. 

Membri ai delegaţiei americane au trimis-o pe Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, "la un moment dat, pentru a vedea dacă poate să pună capăt reuniunii, dar nici asta nu a funcţionat şi am stat o oră în plus. Clar ea a dat greş", a spus în glumă Rex Tillerson. 

Această primă întâlnire între celor doi lideri era foarte aşteptată cu ocazia summitului G20 din cauza relaţiilor tensionate dintre cele două ţări în privinţa a numeroase subiecte: în afară de interferenţele Rusiei în SUA, războiul din Siria şi Ucraina, mai scrie AFP.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Donald Trump
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close