Antena 3 CNN Externe Oficial american: Siria a devenit o chestiune de securitate naţională pentru SUA şi Europa

Oficial american: Siria a devenit o chestiune de securitate naţională pentru SUA şi Europa

Oficial american: Siria a devenit o chestiune de securitate naţională pentru SUA şi Europa
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
08 Feb 2014   •   11:01
Siria a devenit o "chestiune de securitate naţională" pentru Statele Unite şi Europa, a declarat vineri noul secretar american pentru Securitate Internă, Jeh Johnson, la întoarcerea dintr-o vizită în Polonia, relatează AFP, conform Mediafax.
"Siria a fost subiect de discuţie numărul unu pentru ei (şase ţări europene) şi pentru noi. Siria a devenit o chestiune de securitate naţională", a declarat la Washington secretarul Johnson, în primul său mare discurs de la preluarea funcţiei, la sfârşitul lui decembrie.
"Ne concentrăm asupra combatanţilor străini care se duc în Siria", a precizat el, a doua zi după întoarcerea de la un summit G6 al miniştrilor de Interne (Franţa, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia şi Polonia).
"În baza muncii noastre şi celei a partenerilor noştri internaţionali, avem informaţii că persoane din Statele Unite, Canada şi Europa se duc în Siria pentru a participa la lupte", a anunţat el.
"Extremişti încearcă în mod activ să recruteze occidentali, să-i îndoctrineze şi să-i trimită în ţările lor de origine cu o misiune extremistă", a adăugat el în faţa centrului de reflecţie Wilson Center.
"Nu doar ţara noastră, ci şi aliaţii europeni sunt foarte preocupaţi (...) şi suntem hotărâţi să facem ceva în comun", a subliniat secretarul american pentru Securitate Internă.
 

×
Subiecte în articol: oficial SUA Europa securitate nationala
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close