Oficial NATO: Regimul sirian se "apropie de prăbuşire. E doar o chestiune de timp"

de M.Z.    |    13 Dec 2012   •   16:38
Oficial NATO: Regimul sirian se "apropie de prăbuşire. E doar o chestiune de timp" Foto: Agerpres

Regimul sirian se "apropie de prăbuşire", iar această cădere "reprezintă doar o problemă de timp", a declarat, joi, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen.

"Îndemn regimul (sirian - n.r.) să înceteze violenţele, să îşi dea seama care este situaţia în prezent şi să angajeze un proces de satisfacere a solicitărilor legitime ale poporului sirian", a adăugat Rasmussen, potrivit AFP.

El a condamnat ferm lansarea "mai multor rachete cu rază scurtă de acţiune" în Siria în cursul acestei săptămâni.

Ministerul de Interne de la Damasc a fost ţinta unui atentat, miercuri, a informat televiziunea de stat siriană.

Încă de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, în martie 2011, Damascul, oraşul cel mai securizat din ţară, a fost zguduit de o serie de atacuri cu explozibili, printre care şi atentate sinucigaşe care au vizat în cea mai mare parte clădiri guvernamentale şi de securitate.

Cel mai grav incident a avut loc pe 18 iulie, când patru responsabili sirieni importanţi din domeniul securităţii, între care şi cumnatul preşedintelui, au fost ucişi într-un atentat care a vizat clădirea Forţelor Naţionale de Securitate din Damasc, atac revendicat de rebelii din Armata Siriană Liberă (ASL).
Parteneri
x close