Antena 3 CNN Externe Oficial rus: Rusia are capacitatea de a contracara sistemele NATO antirachetă

Oficial rus: Rusia are capacitatea de a contracara sistemele NATO antirachetă

Oficial rus: Rusia are capacitatea de a contracara sistemele NATO antirachetă
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
07 Noi 2014   •   17:20
Deputatul rus Franz Klinţevici susţine că Rusia are capacitatea de a contracara sistemele NATO antirachetă, dar problema o reprezintă tensiunile generate de amplasarea unor capacităţi balistice ofensive în apropierea frontierelor Rusiei, informează RIA Novosti.

"În cazul unui conflict mondial, Rusia este capabilă, fără niciun dubiu, să contracareze orice sistem antirachetă. Avem suficiente forţe şi mijloace în acest sens, mai ales armament de mare precizie şi rachete de croazieră terestre şi maritime. Aceste rachete sunt mai puternice decât orice sistem antibalistic, oricât de sofisticat ar fi", a declarat Klinţevici, membru al Comisiei de Apărare din Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului rus.

Apropierea acestor infrastructuri militare de frontierele Rusiei reprezintă o sursă de preocupare pentru Moscova, "întrucât aceste rachete pot fi utilizate ca armament ofensiv", adaugă deputatul rus, subliniind că nu există niciun dubiu că sistemul antitachetă al NATO este îndreptat împotriva Rusiei, nu împotriva pretinsei ameninţări iraniene.

"Dar Statele Unite au ajuns cu întârziere, pentru că Rusia are capacitatea contracarării acestui sistem antirachetă", subliniază Franz Klinţevici.

Deputatul rus a mai spus că poziţia distructivă adoptată de Statele Unite, care încearcă să destabilizeze situaţia militară şi politică la nivel global, nu este în interesul nimănui. "Noi nu avem veleităţi agresive, dar ar fi mai bine să nu ne deranjaţi. Suntem capabili să ne protejăm, să ne protejăm teritoriul şi cetăţenii. Lumea trebuie să fie conştientă de acest lucru", a insistat Klinţevici.

Forţele Navale americane au testat cu succes, joi, o nouă versiune a sistemului antirachetă Aegis, distrugând simultan două rachete de croazieră şi o rachetă balistică, în Oceanul Pacific, în largul coastelor Arhipelagului Hawaii.

×
Subiecte în articol: sistem antiracheta
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close