Antena 3 CNN Externe Început de an sângeros, în Ucraina. Doi ofițeri ai armatei au fost uciși

Început de an sângeros, în Ucraina. Doi ofițeri ai armatei au fost uciși

Început de an sângeros, în Ucraina. Doi ofițeri ai armatei au fost uciși
10 Ian 2016   •   17:03

Doi ofițeri ucraineni și doi rebeli au fost uciși în ultimele 24 de ore în estul separatist prorus al Ucrainei, acestea fiind primele victime de la începutul anului în pofida armistițiului în vigoare, potrivit bilanțurilor separate ale armatei și separatiștilor anunțate duminică, relatează Agerpres.

Un polițist ucrainean a fost ucis sâmbătă seara în apropiere de localitatea Zaițevo, unul din punctele fierbinți ale conflictului situat la aproximativ 50 km nord-est de Donețk, fief al rebelilor, când încerca să scape o mașină cu civili de tirurile insurgenților, a precizat armata. O femeie care era în această mașină a fost rănită.

O altă victimă este un militar care a sucombat din cauza rănilor ca urmare a tirurilor rebele cu un lansator de grenadă în aceeași zonă, a indicat un purtător de cuvânt militar, Oleksandr Motuzianiuk, într-o întâlnire de presă.

Separatiștii au anunțat la rândul lor moartea unui colonel duminică. Potrivit site-ului separatist Russkaia Vesna (Primăvara rusească), el se distinsese în bătăliile cele mai ucigătoare cu armata ucraineană, inclusiv la Ilovaisk și Debalțevo, precum și la aeroportul din Donețk. "Colonelul a fost ucis la Donețk de un glonte al unui lunetist inamic", susține publicația.

"Colonelul Evgheni Kononov a fost ucis pe front. Nu pot să spun pentru moment dacă a fost victima unui lunetist", a declarat Eduard Basurin, un înalt responsabil al autoproclamatei republici populare Donețk, fără alte precizări.

Un alt rebel a fost ucis sâmbătă "de un lunetist ucrainean" în satul Zaițevo, tăiat în două de linia frontului, a anunțat duminică site-ul oficial separatist.

La sfârșitul lunii decembrie, Kievul și rebelii anunțaseră încă un armistițiu, cel de Anul Nou, după recente confruntări care au încălcat fragilul acord precedent de încetare a focului, cel din septembrie. Acesta permisese reducerea considerabilă a luptelor fără ca totuși să se evite mai multe izbucniri de violență.

Conflictul din estul Ucrainei a făcut peste 9.000 de morți de la declanșarea sa în 2014.

×
Subiecte în articol: Ucraina conflict
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close