Antena 3 CNN Externe Operaţiune antiteroristă la Harkov, după atentatul de la "Marşul demnităţii" din Ucraina

Operaţiune antiteroristă la Harkov, după atentatul de la "Marşul demnităţii" din Ucraina

Operaţiune antiteroristă la Harkov, după atentatul de la "Marşul demnităţii" din Ucraina
23 Feb 2015   •   08:49

O operaţiunea antiteroristă a fost declanşată la Harkov, în nord-estul Ucrainei, în urma deflagraţiei care a răpit duminică viaţa a trei persoane şi a rănit altele peste 10, în timpul desfăşurării 'Marşului demnităţii', scrie Unian şi Ria Novosti.

Marşul a avut loc cu ocazia ceremoniilor dedicate împlinirii unui an de la revoluţia proeuropeană, care a înscris Ucraina pe orbita UE şi a dus la înlăturarea regimului prorus al preşedintelui Viktor Ianukovici de la putere.

În urma atentatului care a avut loc la Harkov, în care şi-au pierdut viaţa, între altele, un poliţist şi un lider al mişcării proeuropene locale, o operaţiune antiteroristă a debutat în acest oraş, a anunţat duminică seara, Consiliul pentru Securitatea Naţională şi Apărare al Ucrainei (SNBO).

Secretarul SNBO, Oleksandr Turcinov, a anunţat că forţele de securitate au interpelat patru persoane suspectate de comiterea atacului de la Harkov. Acestea se aflau în posesia unui lansator de grenade, a spus el, adăugând că grupul celor patru a fost antrenat în Federaţia Rusă, la Belgorod, unde a primit şi arme.

Autorităţile locale din Harkov au decis să decreteze luni zi de doliu în acest oraş din estul Ucrainei, care se află sub controlul Kievului, confruntat în ultima vreme cu o serie de explozii şși diversiuni.

În acelaşi timp, serviciile secrete ucrainene au dejucat un atac terorist la Odesa (în sudul Ucrainei), a anunţat duminică preşedintele ucrainean Piotr Poroşenko.

'Inamicii noştri au încercat să destabilizeze situaţia din Ucraina, dar serviciile noastre secrete au prevenit atentatul terorist de la Odesa', a afirmat şeful statului ucrainean, în cursul unei întrevederi cu omologul său polonez Bronislaw Komorowski.

Liderul Poloniei a participat alături de alţi oficiali europeni, între care preşedinţii Lituaniei şi Republicii Moldova, Dalia Grybauskaite, şi, respectiv Nicolae Timofti la 'Marşul demnităţii', ce s-a desfăşurat duminică la Kiev, pentru comemorarea celor peste o 100 de victime ale manifestaţiilor de amploare din Piaţa Independenţei din capitala ucraineană de acum un an.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close