Antena 3 CNN Externe Opoziţia din Ucraina susţine că nu există niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici

Opoziţia din Ucraina susţine că nu există niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici

Opoziţia din Ucraina susţine că nu există niciun acord cu regimul Viktor Ianukovici
de S.T.    |    20 Feb 2014   •   22:23
UPDATE: Liderii opoziţiei ucrainene susţin că, deocamdată, nu s-a ajuns la un acord cu regimul Viktor Ianukovici, în pofida anunţului privind alegerile anticipate, iar miniştrii de Externe trimişi de UE au revenit la preşedinţia Ucrainei, informează AFP.

UPDATE:
 Consiliul Uniunii Europene a exprimat preocupare în legătură cu deteriorarea situaţiei din Ucraina, cerând aducerea în faţa justiţiei a oficialilor responsabili de încălcări grave ale drepturilor omului, informează un comunicat oficial.

"Uniunea Europeană este şocată şi profund îngrozită de deteriorarea situaţiei din Ucraina. Nu există circumstanţe care să justifice actele de reprimare la care asistăm. Condamnăm cu vehemenţă utilizarea violenţei", se arată într-un comunicat oficial al Consiliului UE.

UPDATE:
 Preşedintele Viktor Ianukovici lucrează în biroul său din Kiev, iar fiii săi, Aleksandr şi Viktor, împreună cu familiile lor rămân în Ucraina, a declarat serviciul de presă al preşedinţiei ucrainene pentru Interfax, relatează postul Russia Today în pagina electronică.

UPDATE:
 Preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici, trebuie adus în faţa justiţiei pentru "crimele în masă" comise, afirmă Iulia Timoşenko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene.

UPDATE:
 Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au decis relaxarea regimului de acordare a vizelor pentru persoanele rănite în confruntările din Ucraina şi pentru disidenţii ucraineni, informează AFP.

"S-a decis relaxarea acordării vizelor pentru persoanele rănite şi pentru disidenţi. Uniunea Europeană este pregătită să furnizeze asistenţă medicală şi umanitară în Ucraina", a declarat ministrul italian de Externe, Emma Bonino, după reuniunea desfăşurată la Bruxelles. 

UPDATE:
Miniştrii de Externe ai statelor membre UE au ajuns la un acord pentru impunerea de sancţiuni membrilor regimului din Ucraina implicaţi în reprimarea manifestaţiilor, printre măsuri figurând neacordarea de vize de călătorie şi blocarea averilor.

"Am luat decizia, în strânsă cooperare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să procedăm foarte rapid, în următoarele ore, la retragerea vizelor şi blocarea averilor celor care sunt pătaţi de sânge", a declarat Emma Bonino, ministrul italian de Externe.

UPDATE:
 Miniştrii de Externe din Germania, Franţa şi Polonia negociază cu Administraţia Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţiei un plan pentru depăşirea crizei din Ucraina, anunţă surse diplomatice europene citate de AFP.

UPDATE
: Preşedinţia Statelor Unite s-a declarat "scandalizată" de operaţiunile forţelor de ordine ucrainene împotriva manifestanţilor, cerând încă o dată Administraţiei Viktor Ianukovici să retragă poliţia din centrul Kievului, relatează AFP.

"Suntem scandalizaţi de imaginile în care forţele de ordine ucrainene trag cu arme de foc spre concetăţeni", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

Autorităţile regionale din Kiev au confirmat moartea a 67 de manifestanţi în violenţele comise joi în capitala Ucrainei.

Cel puţin 100 de persoane au murit, joi, în cursul violenţelor de la Kiev, alte aproximativ 500 fiind rănite, afirmă surse medicale citate de CNN.

Bilanţul a fost furnizat de şeful serviciului medical al protestatarilor proeuropeni.

Acest bilanţ nu a fost confirmat de surse oficiale. 

VÂNĂTOARE de oameni în Kiev! Primele imagini cu protestatarii SECERAŢI de gloanţe

Violenţele s-au intensificat joi, la Kiev, în pofida prezenţei şefilor diplomaţiilor germană, franceză şi poloneză, veniţi în capitala ucraineană să oprească baia de sânge.

Autorităţile se confruntă cu o mişcare de contestare fără precedent, după ce regimul Ianukovici a renunţat, în noiembrie, la un acord cu UE, reorientându-se către Moscova.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close