Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană a denunţat un nou atac cu gaz toxic în apropiere de Damasc

Opoziţia siriană a denunţat un nou atac cu gaz toxic în apropiere de Damasc

Opoziţia siriană a denunţat un nou atac cu gaz toxic în apropiere de Damasc
de M.T.    |    12 Sep 2013   •   15:58

Coaliţia Naţională Siriană (CNFROS), principala grupare de opoziţie, a denunţat, joi, un presupus atac cu gaz toxic în zona Jobar de la periferia Damascului, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Veridicitatea informaţiei este însă pusă la îndoială de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Într-un mail transmis EFE, un purtător de cuvânt al Coaliţiei Naţionale Siriene afirmă că, în cursul dimineţii de joi, a avut loc un atac „cu un gaz toxic” în această zonă, dar că pentru moment nu are alte informaţii asupra naturii acestei substanţe.

CNFROS intenţionează să transmită un comunicat în scurt timp în care să ofere mai multe detalii privind presupusul atac.

Directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, Rami Abdel Rahmane, a pus la îndoială veridicitatea acestui anunţ, declarând pentru EFE că în ultimele zile au apărut informaţii privind utilizarea de arme chimice în Siria, dar că acestea nu sunt decât „zvonuri”.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Militar de la Damasc, Musab Abu Qatada, a declarat, într-o convorbire pe internet, că regimul a atacat Jobar în această dimineaţă devreme, în jurul orei locale 02.00, cu rachete având capete ce transportă substanţe chimice.

Acesta a afirmat că cel puţin trei persoane au fost rănite la Jobar. Aceasta este una din zonele de la periferia Damascului care a fost ţinta atacului cu arme chimice din 21 august a cărui responsabilitate este atribuită de opoziţie regimului sirian.

×
Subiecte în articol: Siria arme chimice criza Siria Damasc
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close