Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II

Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II

Opoziţia siriană în exil va participa la conferinţa Geneva II
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
18 Ian 2014   •   20:36

Coaliţia opoziţiei siriene s-a pronunţat, sâmbătă la Istanbul, în cadrul unui vot în favoarea trimiterii unei delegaţii săptămâna viitoare la conferinţa de pace supranumită Geneva II, destinată găsirii unei soluţii politice la războiul civil din Siria, informează AFP.

În cadrul acestui scrutin cu buletine secrete, 58 de membri ai Coaliţiei au votat în favoarea acestei participări, 14 au votat împotivă, doi s-au abţinut şi unul a lăsat buletinul alb, potrivit rezultatelor comuinicate de Coaliţie.

Acest vot a avut loc după mai multe ore de discuţii aprinse între membrii opoziţiei moderate a preşedintelui sirian Bashar al-Assad, reuniţi de la prânz cu uşile închise într-un hotel de la îndepărtata periferie a Istanbulului.
   
Coaliţia era foarte divizată cu privire la oportunitatea de a se aşeza la masa de negocieri cu reprezentanţii regimului de la Damasc, aşa cum o îndeamnă de mai multe săptămâni susţinătorii săi occidentali şi arabi.

John Kerry îndeamnă opoziţia siriană să participe la conferinţa Geneva II

Potrivit ultimului raport ONU,  numărul sirienilor nevoiţi să-şi abandoneze casele din cauza războiului a înregistrat o creştere foarte mare, ajungând la 6,5 milioane de persoane.


În total, 9,3 milioane de sirieni au nevoie de ajutor umanitar pentru a supravieţui, faţă de 6,8 milioane în septembrie, iar 6,5 milioane de sirieni au fost nevoiţi să-şi abandoneze casele, faţă de 4,25 de milioane în septembrie, a precizat Valerie Amos, coordonatoarea operaţiunilor umanitare ONU, în faţa membrilor Consiliului de Securitate.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close