Antena 3 CNN Externe Orașul în care mai locuiesc doar patru oameni, deși prețul unei locuințe este extrem de mic

Orașul în care mai locuiesc doar patru oameni, deși prețul unei locuințe este extrem de mic

Un cartier din Marea Britanie are doar patru locatari. Oamenii fug de această zonă care este considerată a fi foarte periculoasă.

Orașul în care mai locuiesc doar patru oameni, deși prețul unei locuințe este extrem de mic
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   21:00

Un complex de locuințe abandonat numit "Cernobîl din Scoția" a fost odată găzduirea unei comunități înfloritoare de muncitori ai șantierului naval în anii 1920. În prezent, în acest complex de locuințe mai locuiesc doar 4 oameni. 

Complexul găzduiește 430 de apartament, însă locul este pustiu. Nici școala, biserica și nici magazinele nu mai sunt deschise aici. Zona a fost cândva "cea mai ieftină proprietate din Marea Britanie", prețul unei locuințe fiind de doar câteva mii de lire sterline.

Recent, un apartament s-a vândut cu 7.000 de lire sterline la licitație, potrivit ultimelor rapoarte.

Steve Ronin și Kyle Urbex de la Urban Explorer au mers să viziteze "Cernobîlul din Scoția" și au făcut un documentar despre acest oraș abandonat

Citește și: Motivul pentru care o familie a fost refuzată la îmbarcarea în avion, chiar de Anul Nou: "A fost pur și simplu îngrozitor"

„Unul dintre lucrurile care m-au frapat cel mai mult a fost că majoritatea blocurilor sunt abandonate și părăsite, dar unii oameni încă locuiesc acolo. Unele apartamente încă mai avea o mulțime de bunuri în ele, ca și cum cineva ar fi ieșit pentru o zi și nu s-ar fi mai întors, a declarat Kyle Urbex.

Locuitorii chiar nu vor ca acest loc să fie bine cunoscut. Ei vor să mențină pacea și liniștea și nu vor să apară la știri. Aici se întâmplă o mulțime de lucruri periculoase, a precizat Steve Ronin.

×
Subiecte în articol: oraș britanic case părăsite
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close