Antena 3 CNN Externe Orașul în care trăiesc părinții lui Klaus Iohannis, vizat de un atac violent cu cuțitul în plină stradă

Orașul în care trăiesc părinții lui Klaus Iohannis, vizat de un atac violent cu cuțitul în plină stradă

Liniștea orașului german în care trăiesc părinții președintelui României, Klau Iohannis, a fost tulburată vineri de un atac sângeros. Trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite, în urma unui atac cu armă albă comis de un imigrant senegalez.

Orașul în care trăiesc părinții lui Klaus Iohannis, vizat de un atac violent cu cuțitul în plină stradă
de Gabriel Dano    |    26 Iun 2021   •   09:48

Ce nu s-a știut până acum este că în orășelul elegant situat între Frankfurt și Nuremberg locuiesc chiar părinții șefului României, scrie EVZ.

Gustav Heinz și Susanne Iohannis au părăsit România după Revoluția din 1989. Părinții președintelui statului român au imigrat în Wurzburg în anul 1992. Vecinii nu știu că fiul lui Gustav Heinz și Susanne Iohannis este președintele statului român.

Mai mult, locuința părinților șefului statului nu trădează opulență. Un mic detaliu putea să atragă atenția în anul 2014, când pe gardul casei era lipit un steag mic al României cu chipul lui Klaus Iohannis.

De altfel, președintele a dezvăluit în cartea „Pas cu pas” că părinții săi au fost oameni modești. “Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin ’92-’93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau pensionari. Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”, a relatat Klaus Iohannis.

Pe cutia poștală a părinților președintelui este scris numele „Johannis”, notează jurnalistul Andrei Bălan, autorul reportajului din Germania, de la locuința părinților președintelui României.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close