Antena 3 CNN Externe Ordinul care stârnește revoltă în Rusia. Teste de virginitate obligatorii pentru toate minorele sub 16 ani, după dezincriminarea violenței domestice

Ordinul care stârnește revoltă în Rusia. Teste de virginitate obligatorii pentru toate minorele sub 16 ani, după dezincriminarea violenței domestice

Ordinul care stârnește revoltă în Rusia. Teste de virginitate obligatorii pentru toate minorele sub 16 ani, după dezincriminarea violenței domestice
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Iun 2017   •   10:19

Un ordin venit de la Ministerul Sănătății din Rusia stârnește indignare în rândul medicilor și nu numai. 

Potrivit The Independent, ginecologii ruși sunt constrânși să efectueze teste de virginitate asupra fetelor minore, într-o inițiativă care își propune să obțină dovezi concrete cu privire la activitatea sexuală a tinerelor de până în 16 ani.

Ordinul a fost primit cu reticență de ginecologi și politicieni, care cred că o astfel de constrângere nu va face altceva decât să le îndepărteze pe tinere de cabinetul medical, atunci când vor avea nevoie.

Cu toate acestea, ministrul Sănătății, Vladimir Shuldyakov, a declarat că medicii trebuie să urmeze ordinul și să informeze poliția despre toate cazurile în care virginitatea a fost pierdută, precum și despre cazurile de sarcină și avorturi care implică fete sub 16 ani.

Ordinul vine la doar câteva luni după ce violența domestică a fost parțial dezincriminată în țară, ceea ce reduce optiunile juridice de care dispun victimele, dar și pedepsele împotriva agresorilor.

Conform agenției naționale de statistică, 49.579 de cazuri de violență domestică au fost înregistrate în 2015, dintre care 35.899 au implicat violențe împotriva unei femei.

Aproximativ 7.500 de femei au murit din cauza loviturilor soțului în 2015, susține asociația ANNA, care ajută femeile victime ale violențelor.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close