Antena 3 CNN Externe Parada de Aur a Faraonilor: 22 de mumiii regale ale Egiptului, în procesiune prin Cairo

Parada de Aur a Faraonilor: 22 de mumiii regale ale Egiptului, în procesiune prin Cairo

Mii de egipteni s-au adunat sâmbătă la Cairo, pentru a asista la procesiunea istorică a celor 22 de mumii, relatează BBC.

Parada de Aur a Faraonilor: 22 de mumiii regale ale Egiptului, în procesiune prin Cairo
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    03 Apr 2021   •   22:38

Spectacolul va prezenta 22 de mumii - 18 regi şi patru regine - transportate de la Muzeul Egiptean neoclasic din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri, în ceea ce se numeşte „Parada de Aur a Faraonilor”, potrivit Mediafax.

Mumiile vor fi transportate cu fanfară, în ordinea cronologică a domniei lor, de la conducătorul dinastiei a XVII-a, Seqenenre Taa II, la Ramses IX, care a domnit în secolul al XII-lea î.Hr.

Principalele atracţii ale evenimentului de sâmbătă sunt mumiile lui Ramses al II-lea, cel mai faimos faraon al Noului Regat, care a domnit 67 de ani, și a Reginei Hatshepsut sau Foremost of Noble Ladies.

Fiecare mumie va fi transportată cu un car decorat în stil faraonic ce va purta numele respectivului suveran

Mumiile au fost plasate în cutii speciale umplute cu azot pentru a fi protejate împotriva condiţiilor externe.

„Controlul temperaturii şi umidităţii va fi chiar mai bun decât în ​​vechiul muzeu”, a declarat Salima Ikram, profesor de egiptologie la Universitatea Americană din Cairo.

Mumiile au fost descoperite în 1881 şi 1898 și vor ramâne la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene timp de 15 zile după paradă.

Egiptul a cunoscut o creştere accentuată a infecţiilor cu COVID-19 în urmă cu un an, dar, după o scădere a numărului de cazuri şi decese, restricţiile pentru adunările în aer liber au fost ridicate.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close