Antena 3 CNN Externe Paradă pro-Rusia cu mașini, pancarte și steaguri în inima Germaniei | Evenimentul, convocat după ce presa internațională a relatat despre masacrele de la Bucha

Paradă pro-Rusia cu mașini, pancarte și steaguri în inima Germaniei | Evenimentul, convocat după ce presa internațională a relatat despre masacrele de la Bucha

Câteva sute de persoane au defilat la Berlin în mașini, arborând drapelul Rusiei, într-o aparentă mișcare de solidaritate, în contextul condamnărilor internaționale după ultimele dovezi ale masacrelor comise de soldații Moscovei la Bucha și Irpin.

Paradă pro-Rusia cu mașini, pancarte și steaguri în inima Germaniei | Evenimentul, convocat după ce presa internațională a relatat despre masacrele de la Bucha
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Apr 2022   •   09:42

Evenimentul a avut loc duminică și a atras circa 900 de participanți, conform relatărilor presei. 

Potrivit poliției din Berlin, acțiunea s-a desfășurat sub lozinca "Fără propagandă în școală – protecție pentru vorbitorii de limbă rusă, fără discriminare".

Cotidianul Bild a scris că marșul motorizat a fost organizat de o persoană fizică, al cărei nume nu a fost menționat.

În afara steagurilor rusești, participanții au arborat pancarte cu mesajul "Nu-i mai urâți pe ruși!".

Ei au parcurs un traseu care s-a întins de la periferiile nord-vestice ale capitalei germane până în Piața Olimpică din districtul Charlottenburg.

Un purtător de cuvânt al autorităților a declarat că evenimentul s-a desfășurat fără incidente.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reprezentanții formațiunilor SPD (la guvernare) și CDU (opoziție) au criticat parada pro-Rusia.

Jurnalista de origine belarusă Hanna Liubakova a distribuit pe Twitter imagini de la parată, cu următorul comentariu:

"O paradă enormă de mașini cu steaguri rusești, cele mai multe dintre ele, la Berlin, în Germania. Se pare că parada în sprijinul Rusiei a adunat 5.000 de mașini. Nu se pot că presa ar fi blocată în Germania. Au acces la informații și pot vedea ce au făcut rușii în Bucha."

Kievul anunță că au fost găsite sute de cadavre după retragerea rușilor

Investigatorii ucraineni au anunțat că au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului.

Cadavrele au fost recuperate de pe teritoriile din regiunea Kiev recucerite de forțele ucrainene, de la Bucha la Gostomel și Irpin.

Procurorul general Irina Venediktova a declarat că 140 dintre acestea au fost examinate de investigatori și de alți experți.

Venediktova a precizat că în prezent se efectuează teste ADN și autopsii, subliniind că este în curs de desfășurare colectarea de mărturii, fotografii și probe video ale masacrelor.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Germania: Occidentul va conveni mai multe sancțiuni împotriva Rusiei după crimele de la Bucha

Germania a anunțat că Occidentul va impune mai multe sancțiuni Rusiei în următoarele zile, după ce Ucraina a acuzat forțele rusești de crime de război în apropiere de Kiev.

"Putin și susținătorii săi vor resimți consecințele acțiunilor lor", a declarat cancelarul german Olaf Scholz.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să discute despre încetarea importurilor de gaze rusești.

Germania, cea mai mare economie a Europei, a rezistat până acum apelurilor de a impune un embargo asupra importurilor de gaze din Rusia, invocând dependența statelor Uniunii de resursele energetice furnizate de Moscova.

Rusia livrează 40% din necesarul de gaze al Europei, însă procentajele diferă mult în funcție de țară.

Duminică, Rusia a negat că forțele sale sunt responsabile pentru moartea civililor din orașul Bucha și a declarat că Ucraina a înscenat un spectacol pentru presa occidentală.

×
Subiecte în articol: parada Rusia Berlin
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close