Antena 3 Externe Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor de roaming în UE

Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor de roaming în UE

de Antena3.ro    |    28 Feb 2012   •   20:18
Parlamentul European a votat pentru reducerea tarifelor de roaming în UE
Sursa foto: Foto: Intact Images

Parlamentul European a votat marţi în favoarea reducerii substanţiale a tarifelor de roaming în UE, informează Reuters. PE a votat în pofida apelurilor Vodafone şi France Telecom pentru un moratoriu referitor la reglementările care afectează veniturile operatorilor de telecomunicaţii.
   
Parlamentarii europeni au aprobat reducerea cu până la două treimi a costului apelurilor efectuate în străinătate, în decurs de doi ani, mai mult decât a propus anul trecut Comisia Europeană.
   
CE, Parlamentul şi guvernele celor 27 de state membre ale UE trebuie să ajungă la o versiune finală a legii înainte de luna iunie, când expiră actualele reglementări privind tarifele de roaming.
   
Tarifele pentru convorbirile telefonice efectuate în străinătate generează circa 7% din veniturile operatorilor de telecomunicaţii.
   
La salonul de telecomunicaţii World Congress din Barcelona, directorii companiilor de profil au acuzat autorităţile de reglementare din Europa că privează industria de capitalul necesar investiţiilor în reţele noi, mai performante, de telefonie fixă şi mobilă.

Comisarul pentru comunicaţii Neelie Kroes s-a întâlnit luni cu directorii din industria de profil şi a respins criticile acestora.
   
Ea a transmis un mesaj şefului Vodafone, în care a spus că nu răspunde bine când este provocată şi că este de partea clienţilor companiei.
   
"Dacă clienţii nu mai au reţinerea să folosească smartphone-urile şi tabletele atunci când călătoresc în Europa, operatorii vor avea de câştigat", a spus Kroes.
   
De asemenea, companiile vor fi obligate, până în 2014, să permită clienţilor să îşi schimbe operatorul, dacă doresc, în decurs de o zi lucrătoare, atunci când sunt în străinătate.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close