Antena 3 CNN Externe Pastila antivirală produsă de Merck, autorizată de FDA pentru utilizare de urgență în tratamentul COVID-19

Pastila antivirală produsă de Merck, autorizată de FDA pentru utilizare de urgență în tratamentul COVID-19

Medicamentul Merck, molnupiravir, dezvoltat alături de Ridgeback Biotherapeutics, a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de urgență în tratamentul pacienților adulți infectați cu COVID-19.

Pastila antivirală produsă de Merck, autorizată de FDA pentru utilizare de urgență în tratamentul COVID-19
Sursa foto: Twitter/ NBC News
de Cerasela Stafie    |    23 Dec 2021   •   17:33

Decizia autorităților sanitare din SUA vine la doar o zi după ce a fost acordată aprobarea unui tratament similar de la Pfizer și după un vot restrâns în favoarea autorizării de către un grup de consilieri ai FDA, pe 30 noiembrie.

Într-un studiu clinic pe indivizi cu risc ridicat la începutul cursului bolii, s-a dovedit că pastila antivirală Merck reduce spitalizările și decesele cu aproximativ 30%.

Agenția a autorizat medicamentul oral pentru tratamentul formelor COVID-19 ușoare până la moderate la adulții care prezintă un risc de boală severă și pentru care tratamentele alternative pentru SARS- COV- 2 nu sunt accesibile sau adecvate clinic.

Atât pastilele Merck, cât și Pfizer ar putea fi instrumente promițătoare pentru cei bolnavi de COVID-19, mai ales în fața variantei Omicron, care se răspândește rapid, care este acum dominantă în Statele Unite.

”Pe măsură ce noi variante ale virusului continuă să apară, este esențial să extindem arsenalul țării de terapii COVID-19 folosind autorizația de utilizare de urgență”, a declarat Patrizia Cavazzoni, directorul Centrului de Evaluare și Cercetare a Medicamentului al FDA.

Medicamentul nu este autorizat pentru utilizare la pacienții sub 18 ani, deoarece molnupiravir poate afecta creșterea oaselor și a cartilajelor, a spus FDA. Medicamentul Pfizer a fost autorizat miercuri pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

Regimul antiviral de la Pfizer, Paxlovid, a fost eficient în proporție de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc crescut de îmbolnăvire severă, potrivit datelor din studii.

 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close