Antena 3 CNN Externe Pasul periculos pe care RUSIA îl face acum. "Occidentul va avea de suferit. Putin nu se comportă cum ne-am fi dorit"

Pasul periculos pe care RUSIA îl face acum. "Occidentul va avea de suferit. Putin nu se comportă cum ne-am fi dorit"

Pasul periculos pe care RUSIA îl face acum. "Occidentul va avea de suferit. Putin nu se comportă cum ne-am fi dorit"
de O.P.    |    07 Aug 2014   •   12:14

Rusia a testat o noua racheta de croaziera R-500, sustine publicatia The Times, precizand ca este vorba de o noua incalcare a acordurilor internationale in vigoare. China, continua sursa citata, pare sa mearga in aceeasi directie: expertii tarii lucreaza la o noua racheta balistica Dong Feng-21. Occidentul a sperat ca, mai devreme sau mai tarziu, Putin va parasi Kremlinul, unde se va instala un presedinte de tip nou. "Dar testarea in secret a unor rachete interzise te duc cu mintea la alta concluzie: Putin este sustinut de masina militara, care are o gramada de bani si ca, pe viitor, orice alt stapan al Kremlinului va trebui sa gaseasca un compromis cu generalii", este de parere autorul articolului din Times, citat de incomemagazine.ro.

In opinia lui, daca scopul politicii occidentale rezida in stoparea expansiunii Rusiei si tinerea ei in frau, existenta acestor experimente reclama o reviziuirea rapida a conceptului. "E adevarat, sanctiunile economice il determina pe Putin sa se comporte altfel, dar nu asa cum ne-am fi dorit", scrie mai departe Times, explicand ca elita militara a Rusiei a demarat un amplu program de reformarea a fortelor armate.

Venind ca o confirmatie, surse din cadrul Statului Major general al armatei ruse a anuntat miercuri ca efectivul trupelor aeriene de desnat vor fi dublate aproape, pana la 74.000 de militari. Un plan care, au subliniat respectivele surse, trebuie dus la indeplinire pana in 2019.

Semnatarul articolului din Times crede ca generalii rusi vad in China un potential aliat. Ambele tari considera ca Statele Unite promoveaza o politica de "intimidare strategica" si se declara "indignate" de amestecul Occidentului pe teritoriile pe care Moscova si Beijing le privesc drept "domeniile" lor.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia rachete China
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close