Antena 3 CNN Externe Patriarhul Rusiei îi îndeamnă pe soldați să apere țara ”iubitoare de pace” în timpul războiului din Ucraina

Patriarhul Rusiei îi îndeamnă pe soldați să apere țara ”iubitoare de pace” în timpul războiului din Ucraina

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse a susținut duminică o slujbă pentru soldații ruși în care le-a cerut să-și apere țara „cum pot doar rușii”, în timp ce Moscova își continuă campania militară în Ucraina.

Patriarhul Rusiei îi îndeamnă pe soldați să apere țara ”iubitoare de pace” în timpul războiului din Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   18:04

La Catedrala Principală a Forțelor Armate, bogat decorată, deschisă în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, Patriarhul Kirill a spus unui grup de militari în serviciu că Rusia este o țară ”iubitoare de pace”, care a suferit foarte mult din cauza războiului.

”Nu ne luptăm de dragul războiului sau pentru a face ceva care ar putea dăuna altora”, a spus patriarhul, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, scrie Reuters. 

"Dar am fost crescuți de-a lungul istoriei noastre să ne iubim patria. Și vom fi gata să o protejăm, așa cum doar rușii știu să o facă", a adăugat.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut și anterior declarații în apărarea acțiunilor Moscovei. El a transmis că vede războiul ca un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în privința acceptării homosexualității.

Sprijinul său pentru intervenția militară, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, i-a înfuriat pe unii oficiali din cadrul bisericii ortodoxe din țară, precum și în bisericile din străinătate legate de Patriarhia Moscovei.  La predica sa de duminică, Patriarhul Kirill a spus că a simțit îngrijorarea și pentru persoanele afectate de conflictul armat.

”Toți aceștia sunt oameni din Sfânta Rusie. Sunt frații și surorile noastre”, a spus el. 

Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie, în ceea ce a numit o ”operațiune specială” de ”demilitarizare și denazificare” a vecinului său și de a elimina ceea ce a numit naționaliști periculoși. 

Ucraina și țările occidentale care o susțin resping aceste afirmații, spunând că sunt un pretext fără temei pentru un război neprovocat. Forțele ucrainene au ridicat o rezistență puternică, iar Occidentul a impus sancțiuni ample în efortul de a forța Rusia să-și retragă forțele.

×
Subiecte în articol: Patriarhul Kiril Rusia Război Ucraina
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close