Antena 3 CNN Externe Patronul român al unei firme din Spania, în greva foamei pentru că o societate îi datorează 700.000 euro

Patronul român al unei firme din Spania, în greva foamei pentru că o societate îi datorează 700.000 euro

Patronul român al unei firme din Spania, în greva foamei pentru că o societate îi datorează 700.000 euro
12 Ian 2009   •   23:53

Supăraţi pentru că nu şi-au mai primit salariile de trei luni, 150 de muncitori din Spania au ieşit în stradă. N-au protestat însă în faţa firmei patronului lor, un roman, ci a unei societăţi spaniole care datorează firmei româneşti mai multe sute de mii de euro.
Oamenii se tem că vor ajunge şomeri şi vor fi nevoiţi să revină în România.
Mai mulţi muncitorii români, dar şi spanioli au protestat în faţa sediului firme spaniole OBRUM. Oamenii reclamă că firma nu a plătit lucrările făcute de societatea unui român, la care ei erau angajaţi. În consecinţă, oamenii nu şi-au mai primit salariile.
Firma românului Catalin Damian are de recuperat de la spanioli aproximativ 700 de mii de euro. Pentru că demersurile de până acum n-au avut succes, românul a intrat în greva foamei.
Nu este primul caz în care firmele spaniole nu-şi plătesc datoriile către subcontractorii români. Un caz asemănător s-a petrecut anul trecut când firma de construcţii Martinsa Fadesa a suspendat plăţile şi a intrat în faliment. Aproape o mie de oameni au ajuns şomeri. În astfel de situaţii, muncitorilor români nu le rămâne decât să aştepte să încaseze ajutorul de somaj, sau, ca soluţie finală, să se întoarcă în România.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Spania
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close