Antena 3 CNN Externe Zeci de persoane arestate în Rusia, după ce au comemorat un an de la invazia în Ucraina | ”Una dintre ele depunea flori la monument”

Zeci de persoane arestate în Rusia, după ce au comemorat un an de la invazia în Ucraina | ”Una dintre ele depunea flori la monument”

Zeci de persoane au fost reţinute de poliţie în Rusia pentru acţiuni de comemorare a unui an de la începutul războiului din Ucraina.

Zeci de persoane arestate în Rusia, după ce au comemorat un an de la invazia în Ucraina | ”Una dintre ele depunea flori la monument”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Cojoianu    |    24 Feb 2023   •   22:24

Zeci de persoane au fost reţinute de poliţie, vineri, în Rusia pentru acţiuni de comemorare a unui an de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

În unele cazuri, doar pentru depunere de flori, a declarat vineri o organizaţie pentru drepturile omului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La Moscova, cel puţin trei persoane care au depus flori la un monument dedicat poetei ucrainene Lesia Ukrainka au fost imediat reţinute de poliţie, a declarat centrul pentru drepturile omului OVD-Info.

"Una dintre ele depunea flori la monument, însă în acelaşi moment a fost reţinută de forţele de securitate şi buchetul a fost luat", a afirmat OVD-Info.

Citește și: Mesaj de la Berlin: "Ucraina va fi Stalingradul lui Putin" | Lumea a comemorat alături de Ucraina un an de război

Cel puţin 15 persoane au fost reţinute în timp ce depuneau flori la monumentul scriitorului ucrainean Taras Şevcenko în Sankt Petersburg.

Anul trecut, poliţia a reţinut peste 4.300 de persoane la protestele organizate în Rusia împotriva invaziei în Ucraina, potrivit OVD-Info, citat de abcnews.com.

Moscova a introdus noi legi aspre care prevăd amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei care discreditează armata rusă sau critică războiul din Ucraina, pe care îl numeşte o "operaţiune militară specială".

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina comemorare
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close