Antena 3 CNN Externe Perspective sumbre pentru britanici. Iată ce au prognozat meteorologii pentru următorii 10 ani

Perspective sumbre pentru britanici. Iată ce au prognozat meteorologii pentru următorii 10 ani

Perspective sumbre pentru britanici. Iată ce au prognozat meteorologii pentru următorii 10 ani
Sursa foto: Foto: examiner.co.uk
19 Iun 2013   •   22:56

Zece ani fără zile însorite şi călduroase în sezonul estival. Asta îi aşteaptă pe britanicii care oricum nu au beneficiat până acum de o climă de invidiat.

Experţii în meteorologie au estimat că, din cauza încălzirii Oceanului Atlantic, verile britanicilor vor fi deosebit de ploioase în următorii ani.

Perspectivele sumbre cu privire la clima britanică au fost prezentate în cadrul summitului schimbărilor climatice de la Met Office HQ, scrie cotidianul The Sun .

Specialiștii în meteorologie s-au întâlnit după ce în zonă s-a înregistrat cea mai ploioasă vară din ultimul secol, dar și cea mai friguroasă primăvară din ultimii 50 de ani.

Profesorul Stephen Belcher, de la Centrul climatologic Hadley, a declarat că Marea Britanie ar putea să aibă parte, timp de 10 ani de acum înainte, de veri ploioase. Mai mult, este posibil ca ca perioada să se extindă la 20 de ani.

"Este o mare probabilitate ca verile următoare să fie ploioase. Este un fenomen pe care abia acum începem să-l înţelegem. Este vorba despre un ciclu care poate dura 20 de ani", a declarat expertul.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close