Antena 3 CNN Externe Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare egipteană

Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare egipteană

Peste 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare egipteană
Sursa foto: Foto: sodahead.com
30 Ian 2011   •   10:31

Cel puţin 1.000 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare situată la sud-vest de Cairo, în urma unui incident soldat cu moartea mai multor gardieni, a anunţat, duminică, televiziunea egipteană Nile TV, citată de CNN.
   
Cel puţin unul dintre paznici a fost împuşcat de deţinuţi în cursul evadării, a precizat Nile TV, fără a oferi alte detalii legate de incident.
   
Atmosfera a rămas relativ calmă la Cairo în cursul nopţii, după ce zeci de mii de demonstranţi au ignorat sâmbătă restricţiile de circulaţie impuse de autorităţi, ieşind în stradă şi cerând, pentru a cincea zi la rând, plecarea preşedintelui Hosni Mubarak.
   
În centrul capitalei egiptene, armata a înlocuit poliţia, după patru zile de confruntări violente între demonstranţi şi forţele de ordine, care au părăsit străzile, inclusiv cele din cartierele de locuinţe din Cairo. Numeroase magazine au fost jefuite, iar secţiile de poliţie au fost vandalizate.
   
În mai multe cartiere, locuitorii au ridicat baricade şi au format grupuri de apărare, înarmate cu bâte şi cuţite.
   
Protestele de stradă din Egipt au început marţi, la câteva săptămâni după ce demonstraţii similare au dus la înlăturarea regimului condus de preşedintele Zine Al Abidine Ben Ali din Tunisia. Atât în Egipt, cât şi în Tunisia, preţurile au crescut semnificativ în ultimii ani, iar elitele politice sunt acuzate de corupţie. Demonstraţii de stradă similare au avut loc şi în Algeria, Yemen şi Iordania.
 
   

×
Subiecte în articol: Egipt deținuti evadare Cairo gardieni
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close