Antena 3 Externe Peste 1,4 milioane de sirieni sunt refugiaţi în statele vecine Siriei

Peste 1,4 milioane de sirieni sunt refugiaţi în statele vecine Siriei

de G.S.    |    27 Apr 2013   •   09:12
Peste 1,4 milioane de sirieni sunt refugiaţi în statele vecine Siriei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Peste 1,4 milioane de sirieni sunt în prezent refugiaţi în statele vecine Siriei, conform HCR care se declară incapabil să facă faţă necesităţilor medicale ale acestei populaţii, relatează AFP, conform Mediafax.
Înaltul Comisariat pentru refugiaţi al Naţiunilor Unite a comunicat vineri această nouă cifră.
"Această cifră este cu 30 la sută mai mare" ca cea pe care HCR a estimat-o în decembrie pentru sfârşitul lunii iunie 2013 (1,1 milioane), precizează agenţia într-un comunicat.
Pragul de un milion de refugiaţi sirieni a fost atins la începutul lunii martie.
"Nu putem să ne ocupăm de toate cazurile şi de toate costurile", a declarat un responsabil al HCR, Paul Spiegel, în cadrul unei conferinţe de presă.
În timp ce numărul de refugiaţi care locuiesc în afara taberelor continuă să crească, HCR are din ce în ce mai multe dificultăţi în a răspunde nevoilor acestora.
Printre altele, HCR subliniază că tratamentele unora dintre pacienţi sunt extrem de costisitoare deoarece populaţia siriană este similară celor ale statelor cu venituri medii, cu o mare parte a persoanelor în vârstă suferind de "boli cronice" printre care cancer şi boli cardiovasculare.
Această criză "pune din ce în ce mai multă presiune pe serviciile de sănătate ale statelor vecine", a subliniat un purtător de cuvânt al HCR, Adrian Edwards.
Confruntată cu creşterea numărului de refugiaţi, organizaţia intenţionează să îşi prezinte noile nevoi donatorilor la sfârşitul lui mai, a mai anunţat acesta. 
 

×
Subiecte în articol: Siria Siria vecini cazuri

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close