Antena 3 CNN Externe Peste 400 de oameni, ucişi în Siria, în cele patru zile de armistiţiu

Peste 400 de oameni, ucişi în Siria, în cele patru zile de armistiţiu

Peste 400 de oameni, ucişi în Siria, în cele patru zile de armistiţiu
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    30 Oct 2012   •   17:18

Mai mult de 400  de persoane au murit în Siria, în cele patru zile ale armistiţiului declarat cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului), au declarat, marţi, mai multe grupuri de opoziţie, scrie presa internaţională, potrivit Agerpres.

Reţeaua Sham a semnalat că numărul total al celor ucişi în actele de represiune ale regimului şi în ciocnirile dintre forţele guvernamentale şi rebeli ajunge la 434, majoritatea victimelor înregistrându-se la periferia Damascului şi la Alep.

Comitetele de Coordonare Locală au menţionat un număr de 439 morţi, între care 45 de minori şi 40 de femei.

Potrivit datelor de care dispune Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), în cele patru zile şi-au pierdut viaţa 235 de civili, 166 rebeli şi 148 de membri ai forţelor regimului, a declarat directorul acestei organizaţii, Rami Abdurrahman. În plus, 11 soldaţi au dezertat din armată în cursul armistiţiului pentru a intra în rândurile opoziţiei, a adăugat acesta.

"Dacă acesta nu este un război civil, nu ştiu ce este. Războiul civil trebuie să înceteze. Situaţia este foarte complicată, se înrăutăţeşte şi întreaga comunitate internaţională trebuie să se unească pentru a ajuta poporul sirian să găsească o ieşire din această criză", a subliniat mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi.

Armistiţiul instaurat în Siria de mediatorul internaţional Lakhdar Brahimi s-a "născut mort", a spus un comandant al rebelilor la Alep, calificând planul emisarului drept un "eşec".

Armistiţiul a fost încălcat la câteva ore de la intrarea sa în vigoare, vineri, zi în care au fost ucise 146 de persoane, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.







×
Subiecte în articol: Siria morti Siria armistitiu
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close