Antena 3 CNN Externe Peste câteva ore ARMATA va declanşa o "operaţiune antiteroristă la scară mare". Ucraina LOVEŞTE în plin RUSIA

Peste câteva ore ARMATA va declanşa o "operaţiune antiteroristă la scară mare". Ucraina LOVEŞTE în plin RUSIA

Peste câteva ore ARMATA va declanşa o "operaţiune antiteroristă la scară mare". Ucraina LOVEŞTE în plin RUSIA
de O.P.    |    14 Apr 2014   •   06:05

Armata Ucrainei va declanşa o "operaţiune antiteroristă la scară mare" împotriva insurgenţilor pro-ruşi din estul ţării, dacă aceştia nu depun armele până astăzi la ora 9, ora României.

Cel puţin trei oameni au murit, ieri, în ciocnirile cu grupările înarmate care au ocupat sedii oficiale din mai multe oraşe. Rusia califică operaţiunea plănuită de armata ucraineană drept "criminală" şi a cerut întrunirea de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Reuniunea a avut loc noaptea trecută, fără vreun rezultat concret.

Grupuri de indivizi înarmaţi, în uniforme fără însemne, dar şi de localnici de etnie rusă au continuat să ocupe clădiri administrative şi sedii de poliţie din Estul Ucrainei. Drapelele ucrainene au fost coborâte şi înlocuite cu cele ale Rusiei şi ale aşa-numitei "Republici Populare din Donbas".

În cea mai sângeroasă confruntare, la Slaviansk, cel puţin un ofiţer ucrainean a fost ucis şi mai mulţi combatanţi din ambele tabere au fost răniţi. În alt incident din acelaşi oraş, doi civili au fost împuşcaţi mortal în maşina lor.

Spiritele s-au încins şi oraşele mari controlate, încă, de autorităţile de la Kiev. Lupte de stradă au izbucnit la Harkov, după ce simpatizanţii Rusiei au încercat să intre cu forţa în sediul administraţiei regionale.

Violenţa nu i-a cruţat nici pe răniţii deja căzuţi la pământ.

Susţinătorii Rusiei şi cei ai guvernului ucrainean s-au înfruntat pe stradă şi la Zaporojia, în sud-estul ţării, în timp ce poliţia încerca în zadar să-i despartă.

În faţa pericolului de haos general, conducerea ucraineană a ordonat armatei să acţioneze pentru eliberarea clădirilor ocupate de separatişti, dacă aceştia nu se predau.

În replică, ministerul de externe al Rusiei cere Occidentului să tempereze conducerea ucraineană "pentru a preveni un război civil". Pe de altă parte, mii de oameni au manifestat, la Moscova, pentru libertatea de exprimare şi au acuzat presa controlată de Kremlin de "propagandă mincinoasă" cu privire la Ucraina.

×
Subiecte în articol: Ucraina Proteste Ucraina
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close