Antena 3 CNN Externe Phenianul a propus Rusiei să ia în calcul EVACUAREA ambasadei din Phenian

Phenianul a propus Rusiei să ia în calcul EVACUAREA ambasadei din Phenian

Phenianul a propus Rusiei să ia în calcul EVACUAREA ambasadei din Phenian
Sursa foto: Foto:mirror.co.uk
05 Apr 2013   •   14:22

Coreea de Nord a cerut vineri Rusiei să ia în calcul o evacuare a ambasadei sale, în contextul tensiunilor tot mai accentuate din Peninsula Coreeană, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Rusiei din Phenian, informează Reuters.
  
"Un reprezentant al Ministerului nord-coreean de Externe a propus (vineri) 5 aprilie părţii ruse să examineze problema evacuării colaboratorilor săi din ambasada rusă", a declarat Denis Samsonov, citat de agenţii ruse.

Berlinul l-a convocat pe ambasadorul Coreei de Nord, pe fondul ameninţărilor nucleare ale Phenianului

Samsonov a precizat că Rusia a examinat această cerere venită din partea oficialilor nord-coreeni, adăugând că deocamdată nu vor începe procedurile de evacuare.

"Rusia a luat notă de această propunere şi, pentru moment, ne aflăm în stadiul adoptării unei decizii", a adăugat Samsonov.
   
"Nu se întâmplă nimic extraordinar, ambasada lucrează ca de obicei", a subliniat el.
   
"Pot să vă asigur că, în acest moment, situaţia este absolut calmă la Phenian. Nu observăm nicio tensiune. Este o zi de sărbătoare, în care nu se prevede nimic extraordinar", a conchis diplomatul.

Diplomatul a adăugat că Rusia a primit această propunere "la fel ca şi celelalte ambasade de la Phenian, având în vedere agravarea situaţiei în peninsula coreeană".

Coreea de Nord a transportat o a doua rachetă cu rază medie de acţiune pe coasta de est şi a instalat-o pe un lansator de rachetă mobil, a anunţat vineri agenţia sud-coreeană Yonhap, citând un oficial de rang înalt guvernamental de la Seul.

Deplasarea unor rachete este ultimul gest al Phenianului, care multiplică ameninţările pe un ton apocaliptic de câteva săptămâni, înfuriat de o nouă serie de sancţiuni adoptate de ONU în urma unui nou test nuclear, al treilea, efectuat la începutul lui februarie.
Vom reveni cu amănunte.

×
Subiecte în articol: phenian Rusia
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close