Antena 3 CNN Externe Avionul pilotat de un bărbat care amenința să îl prăbușească peste un hipermarket din Mississippi este "la pământ" | Pilotul este în viață și a fost reținut

Avionul pilotat de un bărbat care amenința să îl prăbușească peste un hipermarket din Mississippi este "la pământ" | Pilotul este în viață și a fost reținut

Pilotul unui avion care zbura sâmbătă dimineață deasupra statului american Mississippi a amenințat că se va prăbuși intenționat peste un magazin Walmart, relatează CNN.

Avionul pilotat de un bărbat care amenința să îl prăbușească peste un hipermarket din Mississippi este "la pământ" | Pilotul este în viață și a fost reținut
Sursa foto: Twitter @wtva9news
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2022   •   17:20

Potrivit postului WTVA, poliția din Tupelo a anunțat că, începând cu ora locală 5 a.m., a primit informații despre un avion care zbura deasupra orașului.

Ulterior, pilotul a sunat el însuși la numărul de urgență 911 și a amenințat că va prăbuși avionul peste un magazin local al lanțului Walmart.

Ca urmare a amenințării, hipermarketul a fost evacuat.

UPDATE ora 18:32 Avionul este la sol, transmite CNN

Pilotul - despre care presa americană a relatat că este un bărbat de 29 de ani - a fost reținut, în viață.

Este cel mai favorabil scenariu al situației, notează sursa citată.

Presa locală arată că bărbatul ar fi aterizat cu aparatul bimotor pe un câmp.

Informațiile inițiale

La scurt timp după ora locală 8 dimineața (ora 16 în România), avionul a părăsit spațiul aerian din jurul orașului Tupelo și a zburat în vecinătatea unei fabrici Toyota din Blue Springs.

Polița a anunțat că evacuează zona.

La ora locală 8:35, aparatul era semnalat la nord de Tupelo, în zona districtelor Benton și Union.

Presa de peste Ocean notează că poliția păstrează legătura prin radio cu pilotul avionului de mici dimensiuni, care risca, în urmă cu puțin timp, să rămână fără combustibil.

Publicația Daily Journal relatează că bărbatul care pilotează aeronava - un bimotor de tip Beechcraft, cu numărul de înmatriculare N342ER - lucrează la Aeroportul Regional Tupelo.

Autoritățile cred bărbatul a furat avionul.

"Cu mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol este mult mai mare decât orașul Tupelo", a estimat poliția.

Guvernatorul de Mississippi, Tate Reeves, a declarat că forțele de ordine ale statului și responsabilii cu situațiile de urgență "urmăresc îndeaproape această situație periculoasă".

×
Subiecte în articol: Mississippi pilot Walmart Tupelo
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close