Antena 3 CNN Externe Pilotul ucrainean Nadia Savcenko şi-a încetat greva foamei

Pilotul ucrainean Nadia Savcenko şi-a încetat greva foamei

Pilotul ucrainean Nadia Savcenko şi-a încetat greva foamei
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   07:54

Mark Feygin, avocatul pilotului ucrainean Nadia Savcenko, deţinută în Rusia, a confirmat joi că aceasta a încetat greva foamei, relatează Ukrinform, în pagina electronică.

"Vin de la Nadia Savcenko. Pot confirma declaraţiile Serviciului Federal al Penitenciarelor cu privire la hotărarea ei parţială de a pune capăt grevei foamei", afirmă el într-un comunicat.

"Da, mă simt neplăcut din punct de vedere fizic, dar nu într-atât încât să mor acum ... Aşa că este momentul să mănânc nişte pui", afirmă pilotul ucrainean.

Anterior, în cursul zilei de joi, Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia afirmase că Nadia Savcenko şi-a suspendat greva foamei.

Nadia sau Nadejda Savcenko a fost încarcerată la Voronej pe 8 iulie, iar pe 24 septembrie a fost transferată la Moscova. Ea este acuzată de complicitate la uciderea a doi jurnalişti ruşi în estul Ucrainei.

Un tribunal din Moscova a prelungit pe 10 februarie menţinerea în custodie până la 13 mai a lui Savcenko, considerată un simbol al conflictului între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din estul Ucrainei şi aleasă în Verhovna Rada (Parlamentul ucrainean) în timp ce era în detenţie.


×
Subiecte în articol: greva foamei
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close