Antena 3 CNN Externe Piraţii care au răpit petrolierul rusesc ?au dispărut după eliberare?

Piraţii care au răpit petrolierul rusesc ?au dispărut după eliberare?

Piraţii care au răpit petrolierul rusesc ?au dispărut după eliberare?
Sursa foto: pirati somalezi
12 Mai 2010   •   11:22

Piraţii somalezi care au fost capturaţi în timpul unei operaţiuni de asalt după ce au răpit un petrolier rusesc în Golful Aden şi apoi eliberaţi de armata rusă nu au ajuns pe coastă şi aparent au dispărut, declara un înalt oficial rus de la Ministerul Apărării.
Petrolierul Universitatea Moscova a fost răpit săptămâna trecută în Golful Aden. Zece piraţi au fost capturaţi şi unul ucis în timpul operaţiunii de comando. Niciunul din cei 23 de membri ai echipajului nu a fost rănit în timpul operaţiunii.
Piraţii urmau iniţial a fi trimişi la Mosova pentru a fi judecaţi, dar oficialii militari ruşi au luat ulterior decizia de a-i elibera, citând absenţa unei baze legale relevante de a-i judeca pe piraţi şi incapacitatea de a stabili naţionalitatea piraţilor.
O sursă din Ministerul Apărării de la Moscova declara că piraţii au fost dezarmaţi şi trimişi pe mare într-o barcă de cauciuc fără echipament de navigare.
Barca ar fi dispărut de pe radare la o oră după ce au fost eliberaţi de armata rusă.
Preşedintele rus Dmitri Medvedev a promis săptămâna trecută să pedepsească piraţii care iau nave ostatice în coasta Somaliei, folosind "deplina forţă a legii maritime."
El menţiona atunci că până ce nu este creat un sistem legal de pedepsire a piraţilor, "va trebui să acţionăm precum strămoşii noştri atunci când întâlneau piraţi," fără a specifica cum anume vor fi pedepsiţi piraţii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: pirati somalezi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close