Antena 3 CNN Externe Piraţii somalezi au redevenit activi în apele teritoriale. Un vas pescăresc iranian a fost capturat de gruparea Al-Shabaab

Piraţii somalezi au redevenit activi în apele teritoriale. Un vas pescăresc iranian a fost capturat de gruparea Al-Shabaab

Piraţii somalezi au redevenit activi în apele teritoriale. Un vas pescăresc iranian a fost capturat de gruparea Al-Shabaab
Sursa foto: www.krmagazine.com
14 Mai 2015   •   14:34

Militanţii islamişti din gruparea somaleză Al-Shabaab au capturat un vas pescăresc iranian şi echipajul acestuia, anunţă autorităţile de la Teheran.

Atacul a avut loc după ce vasul de pescuit a fost forţat să ancoreze în raza unui port din Somalia, din cauza unor probleme mecanice, relatează AFP, citând surse locale.

"Cei 14 membri ai echipajului sunt ostaticii grupării Al-Shabaab, iar câţiva din membrii acestei grupări se află acum înarmaţi la bordul ambarcaţiunii", a declarat Hassan Salehi, şeful autorităţii maritime comerciale iraniene.

Incidentul a avut loc ieri seară, iar membrii echipajului, toţi cetăţeni iranieni, sunt captivi în portul El-Dheer, din regiunea Galgadud, informează şi WorldBulletin.net.

La începutul lunii martie, un alt vas pescăresc iranian a fost capturat de piraţii somalezi în apele teritoriale somaleze, în prima deturnare de acest fel înregistrată în ultimii trei ani.

×
Subiecte în articol: pirati somalezi
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close