Antena 3 CNN Externe Planul Ucrainei care LOVEŞTE puternic Rusia. Ce vrea să facă guvernul de la Kiev în următoarea perioadă

Planul Ucrainei care LOVEŞTE puternic Rusia. Ce vrea să facă guvernul de la Kiev în următoarea perioadă

Planul Ucrainei care LOVEŞTE puternic Rusia. Ce vrea să facă guvernul de la Kiev în următoarea perioadă
de O.P.    |    06 Mar 2014   •   06:03

Ucraina trebuie să plătească în acest an credite în valută de 10 miliarde de dolari şi va cere restructurarea datoriei, a declarat, miercuri, ministrul de Finanţe, Oleksandr Şlapak, în timp ce autorităţile negociază un pachet de ajutor internaţional, în contextul tensiunilor militare cu Rusia. Ucraina vrea să reducă importurile de gaze ruseşti şi să acopere necesarul cu achiziţii mai mari din Europa.

Statul ucrainean va prezenta "fără îndoială" creditorilor o propunere de restructurare a datoriei, a spus Şlapak, citat de Bloomberg.

Declaraţia oficialului ucrainean a cauzat declinul obligaţiunilor Ucrainei pe pieţele financiare. Titlurile cu scadenţă în iunie au scăzut la preţul de 95,1 cenţi pe dolar la 16:28, de la 95,9 cenţi pentru un dolar. Grivna s-a depreciat cu 3,4%, la 9,415 grivne pentru un dolari.

Obligaţiunile Ucrainei şi-au revenit marţi de la un minim record, după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că nu este necesară trimiterea imediată de trupe în Ucraina.

UE a promis Ucrainei ajutor financiar de urgenţă de 1,6 miliarde de euro, iar sprijinul total ar putea ajunge la peste 11 miliarde de euro în şapte ani prin activarea unor granturi şi împrumuturi pentru proiecte. Oficialii americani au afirmat că pregătesc garanţii de credit de 1 miliarde de dolari.

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close