Antena 3 CNN Externe Poliţia a găsit partea dispărută din statuia "decapitată" cu Eminescu

Poliţia a găsit partea dispărută din statuia "decapitată" cu Eminescu

Poliţia a găsit partea dispărută din statuia "decapitată" cu Eminescu
Sursa foto: Foto: social.moldova.org
de M.Z.    |    15 Iun 2013   •   23:59

Poliţia din regiunea Cernăuţi a găsit partea dispărută din bustul lui Eminescu, cel care urma să fie inaugurat în Ucraina, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

"Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de identificarea, la 15 iunie, de către organele de poliţie din regiunea Cernăuţi, Ucraina, a părţii dispărute din bustul poetului Mihai Eminescu ca urmare a actului de vandalism din noaptea de 13 iunie săvârşit de autori necunoscuţi. MAE va continua să monitorizeze acest caz, inclusiv prin Consulatul General al României de la Cernăuţi, până când autorii actului de vandalizare vor fi identificaţi şi deferiţi organelor de justiţie ucrainene. MAE exprimă speranţa că acest lucru se va realiza cât mai curând", se arată într-un comunicat al MAE.

Bustul lui Mihai Eminescu, ce urma să fie inaugurat sâmbătă, în regiunea Cernăuţi, la comemorarea a 124 de ani de la moartea poetului, a fost decapitat în noaptea de joi spre vineri.
 
Ministerul român Afacerilor Externe a aflat cu consternare despre vandalizarea la Hliboca, regiunea Cernăuţi, Ucraina, a bustului lui Mihai Eminescu şi a cerut autorităţilor ucrainene să-i prindă pe făptaşi.
 
MAE a fost informat, prin Consulatul General de la Cernăuţi, că reprezentanţi ai comunităţii româneşti locale au constatat în dimineaţa zilei de vineri că bustul poetului a fost decapitat de autori necunoscuţi. 
 
Bustul poetului a fost executat la iniţiativa Societăţii pentru Cultură "Mihai Eminescu" din Cernăuţi, prin contribuţia financiară a membrilor acesteia, având toate avizele necesare instalării de la autorităţile regionale şi locale.

 


×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu Ucraina
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close